Muzičke vesti

Gitarista Čarli Hanter i pevačica Lusi Vudvard nastupaju na „Nišvilu“

Duo koji čine jedan od najoriginalnijih džez i bluz gitarista Čarli Hanter i proslavljena britansko-američka pevačica Lusi Vudvard iza koje su 4 solo albuma i saradnja sa mnogim poznatim grupama i solistima, nastupiće na Nišvilu 2020. godine, u petak 14. avgusta, najavili su organizatori niškog džez festivala.

Organizatori niškog festivala objašnjavaju da su ovi muzičari saradnju počeli slučajno početkom 2018, kada je Hanter imao zakazanu turneju, ali ostao bez pevačice.

Na Nišvilu će, kao i inače na koncertima, sa njima nastupiti još i bubnjar.

Čarli Hanter je uspešan i kao kompozitor i bendlider, a sarađivao je sa mnogim muzičarima među kojima su i Nora Džons, Mos Def i Džon Majer. Pevačica Lusi Vudvard je objavila četiri solo albuma, od kojih je već prvi “While you can” (2003. Atlantic records) imao veliki uspeh, a pesma sa njega “Dumb Girls“ ušla na Top-40 listu singlova.

Nastupala je i sa planetarno poznatom grupom Snarky Puppy, a pevala je prateće vokale na albumima i koncertima mnogih muzičkih zvezda.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend