Muzičke vesti

Otkazana „Pesma Evrovizije“ zbog pandemije

Šezdesetpeto takmičenje za „Pesmu Evrovizije“ otkazano je u skladu sa merama borbe i sprečavanja širenja novog koronavirusa.

Sa velikim žaljenjem primorani smo da otkažemo takmičenje za „Pesmu Evrovizije 2020“ u Roterdamu, navodi se u zvaničnom saopštenju.U proteklih nekoliko nedelja pokušano je da se iznađe neko alternativno rešenje koje bi omogućilo da se takmičenje održi, ali to nije moguće.

„Međutim, nesigurnost stvorena širenjem Кovida-19 i restrikcije koje su uvele vlade država učesnica kao i holandske vlasti, znače da Evropska unija medijskih servisa (EBU) nema drugog izbora nego da odustane od događaja. Zdravlje naših umetnika, osoblja, obožavalaca i posetilaca, kao i situacija u Holandiji, Evropi i svetu, bili su presudni za donošenje ovakve odluke“, ističe se u saopštenju.

Jon Ola Sand, izvršni supervizor, rekao je da su svi iz organizacije veoma ponosni na ovo takmičenje i činjenicu da već 64 godine ujedinjuje ljude širom Evrope i da je zbog toga žalost zbog ovakve odluke velika.

„Želeo bih svima koji su bili uključeni u ovo da se zahvalim. Nažalost, održavanje takmičenja je nemoguće zbog faktora na koje mi nemamo kontrolu. Žalimo zbog situacije mnogo, ali možemo da vam obećamo da će „Pesma Evrovizije“ da se vrati još jača“, zaključio je Sand.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend