Muzičke vesti

Pesme o seksu su pun pogodak

Amerikanci najviše vole pesme o seksu, pokazalo je nedavno istraživanje u okviru kojeg su analizirane najprodavanije kantri, pop i R&B pesme iz 2009. godine.

Istraživači su pronašli najviše seksualnih konotacija u pesmama Rijane, Kejti Peri i grupe LMFAO.

"Približno 92 odsto od 174 pesme koje su 2009. dospele u top 10 Bilbordove liste singlova sadrže seksualne poruke", kazala je Doun Hobs, profesor psihologije na Njujorškom univerzitetu i vođa studije objavljene u časopisu Evolutivna psihologija .

Tokom istraživanja pesme su analizirane na osnovu 18 specifičnih seksualnih konotacija, kao što su neverstvo, ljubomora i genitalije.

Istraživanje je pokazalo da je u najprodavanijim pesmama 2009. godine bilo "u proseku 10,5 rečenica koje se odnose na seks".

Hobs, međutim, ističe da ovaj trend nije ništa novo i da čak nije nastao ni sa pojavom rokenrola, s obzirom da je već bio prisutan i u operskim delima 19. i 20. veka.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend