Za pravljenje čokolade teške tačno 5.827 kilograma bilo je potrebno oko deset sati, a u njenom stvaranju je učestvovalo 50 radnika. Prethodni svetski rekord držala je jedna fabrika iz Čikaga u kojoj je prošlog septembra napravljena čokolada teška 5.529.
"Krivac" za pravljenje čokolade za Ginisa je Pol Bel koji radi u odeljenju za karamele, ali je oduvek želeo "Čarlijevu čokoladu".
"Omiljeni film iz detinjstva mi je ‘Čarli i fabrika čokolade’ i u jednoj od scena se pojavljuje velika čokolada koja se smanjuje. Bilo bi lepo kada bismo mogli da napravimo tako veliku čokoladu što smo konačno i uspeli."
Slava najveće čokolade neće trajati dugo, jer će biti izlomljena na komade koji će završiti u prodavnicama slatkiša, a novac od prodaje će otići u humanitarne svrhe.
Podrži Boom93
Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.
Podrži Boom93
Dodaj komentar