Zanimljivosti

Čokolada od šest tona

U gradiću Derbšajer u istočnoj Engleskoj jedan Englez je ostvario dečački san - napravio je najveću čokoladu na svetu za koju mu je inspiracija bio film "Čarli i fabrika čokolade".

Za pravljenje čokolade teške tačno 5.827 kilograma bilo je potrebno oko deset sati, a u njenom stvaranju je učestvovalo 50 radnika. Prethodni svetski rekord držala je jedna fabrika iz Čikaga u kojoj je prošlog septembra napravljena čokolada teška 5.529.

"Krivac" za pravljenje čokolade za Ginisa je Pol Bel koji radi u odeljenju za karamele, ali je oduvek želeo "Čarlijevu čokoladu".

"Omiljeni film iz detinjstva mi je ‘Čarli i fabrika čokolade’ i u jednoj od scena se pojavljuje velika čokolada koja se smanjuje. Bilo bi lepo kada bismo mogli da napravimo tako veliku čokoladu što smo konačno i uspeli."

Slava najveće čokolade neće trajati dugo, jer će biti izlomljena na komade koji će završiti u prodavnicama slatkiša, a novac od prodaje će otići u humanitarne svrhe.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend