Zanimljivosti

NASA meri Mesečevu gravitaciju

Američka svemirska agencija NASA vraća se na mesec, četiri decenije pošto je tamo poslala svoje ljude, prenose agencije.

Par robota meriće lunarnu gravitaciju dok budu jurili jedan drugog oko meseca. Dve letelice veličine su mašine za veš i biće zajedno lansirane.

Roboti bi trebalo da budu lansirani u četvrtak uz pomoć rakete i odvojiće se posle sat vremena leta. Posle odvojenog putovanja na Mesec, kružiće tri meseca oko njega.

Naučnici se nadaju da će, stvaranjem najpreciznije mape lunarne grativacije do sada, uspeti da vide šta se nalazi ispod površine Meseca. Od početka putovanja na Mesec 1957. godine, 109 misija je otišlo, a 12 ljudi je hodalo po njegovoj površini.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend