Zanimljivosti

Počast psu koji je pomagao na Haitiju

Pas koji je pomagao u pronalaženju preživelih posle zemljotresa na Haitiju...

Pas koji je pomagao u pronalaženju preživelih posle zemljotresa na Haitiju, dobitnik je godišnjeg priznanja Američkog društva za sprečavanje surovosti prema životinjama.

Četvorogodišnja ženka labradora ritrivera Perl bila je napuštena i smeštena u sklonište gde je obučena za traganje za ljudima. Početkom godine poslata je na Haiti sa spasilačkim timom losandjeleskih vatrogasaca, koji su pronašli 12 preživelih.

Nagradu će ove godine dobiti i mačak koja ima samo tri noge a koja je inspirisao seriju knjiga za decu. Mačak Henri, lutalica, pronadjen je 2004. kod San Dijega, povredjen, a posle amputacije jedne noge inspirisao je autore dečjih knjiga od čije je prodaje sakupljeno više od 50.000 dolara za pomoć životinjama.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend