Zanimljivosti

Vanzemaljci ugrožavaju religiju na Zemlji

Jedan profesor hrišćanin izjavio je na konferenciji o putovanju u svemir, organizovanoj pod okriljem američke vlade, da bi otkriće vanzemaljaca dovelo do značajnih problema za njegovu religiju.

U govoru pod naslovom „Da li je Isus umro i za Klingonce?", nemački akademik Kristijan Vajdeman istakao je moguće komplikacije koje bi dalje otkrivanje kosmosa moglo da donese, ali i kako bi taj neizbežni teološki konflikt mogao da se reši.

Vajdeman, porfesor na Rur univerzitetu u Bohumu, kazao je da je smrt Hrista, pre nekih 2000 godina, ostvarena da bi se spasao sav živi svet.

Međutim, taj živi svet, kako ga definišu naučnici, uključuje 125 milijardi galaksija sa stotinama milijardi zvezda u svakoj galaksiji.

To znači da, ako inteligentan život postoji na drugim planetama, onda bi Isus ili Bog morao i njih da obiđe i da podnese jednaku žrtvu za marsovsku vrstu kao i za čovečanstvo.

Moguće alternativno rešenje je, smatra Vajdeman, da je Isus odabrao Zemljane kao jedinu rasu koju će spasiti, odbacivši svaki drugi oblik života u galaksiji.

Ili, možda zato jer su ljudi bili jedina rasa koja je bila grešna i zahtevala „spasenje", kaže profesor i dodaje „Sad shvatate o kakvom konfliktu je reč".

„Ako uopšte postoje vanzemaljska bića, logično je pretpostaviti da je većina njih grešna. Da li je Isus spasao i njih? Moj stav je da nije. Ako je tako, naša pozicija među inteligentnim bićima u univerzumu bila bi vrlo posebna", prenosi Space.com Vajdemanovo izlaganje.

Među profesorovim pretpostavkama kako bi Bog mogao da reši pitanje posećivanja drugih planeta, jeste i ta da je Bog mogao da pošalje višestruke inkarnacije sebe u svemir, gde bi svaka obišla po jednu naseljenu planetu.

To bi, prema podacima naučnika o broju potencijalnih civilizacija, podrazumevalo oko 250 Božijih inkarnacija.

Ovo shvatanje bi, međutim, dovelo do brojnih nedoumica među hrišćanima jer se smatra da je Bog uzeo telesni oblik kao Isus, čime bi teorija o višestrukim Bogovima ozbiljno uzdrmala hrišćansko učenje.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend