Zanimljivosti

Za 11 godina prepešačio 75.000 kilometara

Nakon 11 godina za koje je prepešačio oko 75.000 kilometara Kanađanin Žan Belivo vratio se kući sa najduže šetnje po svetu.

Pedesetšestogodišnji Kanađanin Žan Belivo krenuo je na svoj 45. rođendan, 18. avgusta 2000. godine, na put oko sveta jer mu je propao posao.

Kod kuće je ostavio svoju devojku Lusi Arčambolt i dva sina.

Tokom poslednjih 11 godina prepešačio je 75.000 kilometara, posetio 64 zemlje, prominio 53 para cipela.

On je takođe, postigao i svetski rekord za najdužu neprekinutu šetnju na svetu. U svojoj životnoj avanturi, malo je stvari koje nije iskusio. Belivo je jeo skakavce u Africi, psa u Južnoj Koreji, zmiju u Kini, a s Filipina su ga ispratili naoružani vojnici.

Sad se vraća kući u Montreal gde ga čeka njegova partnerka Lusi koja ga je podržavala u njegovoj avanturi sve ove godine i kreirala internet stranicu na kojoj su objavljeni detalji Belivovog putovanja.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend