Društvo

Jovetić: Počele prijave za besplatne obuke za neplivače i plivače na gradskom bazenu

Foto: S.Lisac

Foto: S.Lisac

Sportsko udruženje odnosno klub plivanja “Delfin 012” kao i prethodne godine, uz pomoć Grada Požarevca i Sportskog saveza i ovog leta, na gradskom bazenu, organizuje besplatne obuke za neplivače, napredno plivanje kao i aerobik u vodi.

Prošle letnje sezone na gradskom bazenu bilo je veliko interesovanje za besplatne obuke za neplivače i ostalih sadržaja u vodi. Trener plivanja, Nikola Jovetić iz udruženja i kluba plivanja Delfin 012 kaže da je plivanje stvar opšte kulture i da je dobro za  zdravlje dece i odraslih i nema boljeg sporta od plivanja jer su tu kativiraju svi mišići tela.

U današnje vreme je bitna fizička aktivnost, baš zato što su deca zaokupirana kompjuterima i novim tehnologijama, televizijom i svega što se nudi deci, a nema veze sa fizičkim aktivnostima. Zato bih zamolio roditelje da i ove sezone iskoriste letnji period, te se zajedno sa svojom decom fizički aktiviraju, kaže trener plivanja.

Jovetić ističe da nema ograničenja za uzraste, poželjno je da se svi uključe u rad na samom plivanju ili nekih drugih aktivnosti u vodi, kao što je aerobik.

Pozvao bih sve plivače i buduće plivače da u okviru sportskog udruženja Delfin 012 da iskoriste period do 22. jula, kako bi naučili ili usavršili plivanje, te učestvovali u kampu za plivače Nikole Rađena, poznatog vaterpoliste. 

Inače, napredno plivanje podrazumeva usavršavanje već naučene tehnike i učenje novih tehnika plivanja. Podrazumeva plivanje zarad opšteg zdravlja, korektivno plivanje, posebno važi za roditelje ukoliko deca imaju neku nepravilnost u razvoju. Napredno plivanje je namenjeno svima i deci odraslima bez obzira da li žeže da se bave plivanjem rekreativno ili da ga usavrše. Broj nije ograničen.

Prijave za obuke su počele. Broj učesnika za obuku za neplivače je ograničen i tu je potrebno da se  u periodu od 9h do 14 h prijave SMS-om.

 

FOto: delfin 012