Društvo

Počela sezona: Ulaz na bazen i danas besplatan, baldahini 400 dinara (VIDEO)

Jutros u 10 sati  zvanično je otvorena letnja sezona na gradskom bazenu Sportskog centra Požarevac. Ulaz je danas besplatan, a doneta je odluka da se i u subotu, 17. juna posetiocima ne naplaćuje ulaz.

Prvi posetioci su već pristigli od ranih jutarnjih sati, temperatura vode je 25 C i to je dovoljno da se mogu kupati i odrasli i deca. Temperatura vode mora minimum da bude 21 C kako bi mogli plivati, dok je za kupanje potrebno minimum  23 C.

Imamo idealnu temperaturu vode. Zavod za javno zdravlje je obavio sva testiranja i analize vode, rezultati su dobri. I za sada je sve kako treba, kaže direktor Sportskog centra, Tomica Stojanović za Boom 93.

Od novina na bazenu Stojanović kaže da je postavljena rampa za rekovalescente i za osobe sa invaliditetom. Oni sad mogu lakše da siđu u bazen, u 1,30 m, rampa je odmah pored ivice bazena. Nije neka velika stvar u smislu ulaganja i radova, ali što se tiče građana, mislim da će im značiti.

Plaža je proširena, biće postavljeno 15 baldahina koji će se naplaćivati po ceni od 400 dinara.

Što se tiče letnjih aktivnosti Sportskog centra Požarevac Stojanović ističe borilište Paint ball, turnir u malom fudbalu i basket 3 na 3.

“Jedna od novina je borilište Paint ball, koje je uz sam bazen, a koje će raditi pre i posle bazena. Očekuje se turnir u malom fudbalu, koji kreće 25 juna, a završava se 7. jula. Biće organizovan challenge u basketu 3 na 3 koji organizujemo zajedno sa Arenom.“

Letnji program organizovaće se na bazenu, a u planu letnji biskop na samom  bazenu, a čim se steknu uslovi temperature i vazduha otvoriće kapije i za noćno kupanje. Cema ulaza je 150  dinara. Obezbeđena je i rasveta i postavljeni su led reflektori, tako da će noćno kupanje biti bolje.

Posetioce očekuje i Biznis plivanje, koje je ponovo uvedeno. Termini će biti ponedeljkom, sredom i petkom od 6 do 7 ujutru.

Plivački klub Delfin 012 tradicionalno organizuje obuku za neplivače i plivače, a tu je i besplatan  kamp “Akademija talenata” u organizaciji nekadašnjeg vaterpolo reprezentativca, Nikole Rađena.

Foto: S.Lisac

Pored njega kampu će prisustvovati još pet poznatih sportista koji će se družiti sa decom Požarevca. Treninzi za plivače, neplivače i vaterpoliste. Biće i radionice za druženje sa proslavljenim sportistima će biti organizovati 2 puta dnevno.

Stojanović kaže da je i spasilačka ekipa spremna, a novina je redarska služba koja će imati tri redara, pored spasioca koji će brinuti za plažu.

U toku sezone bazen poseti oko 35 do 50 hiljada kupača. Prošle godine je zbog korone bilo manje poseta oko 36 hiljada, kaže direktor Stojanović, ali je i sezona bila kraća. Ove sezone se očekuje preko 40 hiljada posetilaca.