Društvo

Počela prijava u Pošti u Požarevcu za vaučere u iznosu od 15.000 za odmor u Srbiji

Foto:Boom93/N.Stojićević

Foto:Boom93/N.Stojićević

Kako Boom93 nezvanično saznaje glavna pošta u Požarevcu počela je sa prijemom zahteva za vaučere u iznosu od 15.000 dinara za odmor u Srbiji.

U glavnoj pošti u Požarevcu zaposleni su jutros zaintersovane građane obaveštavali da još uvek nema zvaničnih informacija o prijavi za vaučere, a da će dodatne informacije imati u toku dana.

Zoran Đorđević, v.d. direktor Pošte Srbije, potvrdio je danas u Glavnoj pošti u Beogradu da je Pošta Srbije preduzela sve radnje kako bi se ova procedura od danas realizovala i istakao da se samo čekalo da Vlada Srbije donese potrebnu Uredbu.

Kazao je da je veliko interesovanje za vaučere bilo i pre nego što je vlada donela zvaničnu odluku o izdavanju vaučera i prijavi za njih, te naglasio je da je od sada počelo izdavanje 200.000 novih vaučera piše RTV.

Đorđević je poručio da 95.000 ljudi koji su u ranijem periodu aplicirali i dobili 5.000 dinara kroz vaučere za odmore, imaju pravo da se prijave za dodatnih 10.000 dinara od srede.

„Moja molba je da ne treba žuriti jer svih 95.000, koji imaju pravo na 10.000, to pravo mogu da ostvare do 21. septembra“, rekao je Đorđević.

Istakao je da se dokumentacija za dodatnih 10.000 dinara ne razlikuje od ranije.

Podsetimo, Vlada Srbije usvojila je Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Republike Srbije za 2022. godinu, kojom su odobreni dodatni turistički vaučeri u vrednosti od po 15.000 dinara, odnosno 10.000 dinara za one koji su već iskorističi vaučere od 5.000 dinara.

Kako se navodi, pravo na vaučere, koji moraju da se iskoriste do 31. oktobra ove godine, imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici posebne naknade, prava na negu drugog lica, radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, kao i studenti.