Društvo

Sportski centar Požarevac: Zatvaranje sezone kupanja, u planu rekonstrukcija bazena

Foto. S.LIsac

Foto. S.LIsac

Danas se završava sezona kupanja na Gradskom bazenu, a tokom iste prodato je nešto manje od 29.000 ulaznica.

Prema rečima direktora Sportskog centra, Tomice Stojanovića, tokom avgusta je bilo puno kišovitih dana koji su sprečili kupače da tokom ovog meseca dođu na bazen.

Tokom ove sezone prodato je 28.960 ulaznica što predstavlja prosečnu sezonu. Očekuje nas još školsko takmičenje u plivanju u organizaciji Saveza za školski sport, kao i memorijalni turnir u vaterpolu. U utorak, 6.septembra, nakon plivačkog takmičenja, koje počinje u 10 časova a planirano je da traje do 15 časova, sledi turniri i time se zvanično završava sezona na bazenu za sportiste”, najavio je Stojanović.

Ove godine  bilo znatno više programa na bazenu

Pored škole plivanja, koju organizuje plivački klub „Delfin“, bili su organizovani treninzi i utakmice vaterpolista koji su ostvarili zapažen uspeh osvojivši treće mesto na „Final four“ turniru Druge lige Srbije, a jedna od novina je kamp Nikole Rađena u kom je bilo oko 280 učesnika.

Uskoro završetak projekta za zatvoreni bazen

Stojanović je naglasio da grad uskoro završava projekat zatvorenog bazena, kao i da Sportski centar počinje sa projektom rekonstrukcije postojećeg bazena.

„Mislim da ćemo uraditi rekonstrukciju korita postojećeg bazena, to je ono što nam je u planu“, zaključio je direktor.

Podsetimo, tokom ove sezone proširen je deo oko bazena za ostavljanje peškira i postavljeni su baldahini.