Društvo

Ratarska ulica dobila kišnu kanalizaciju, nove vodovodne cevi i toplifikaciju

FOTO: Boom93/N. Stojićević

FOTO: Boom93/N. Stojićević

Obilaskom Ratarske ulice danas je deo koji je rekonstruisan i zvanično pušten u saobraćaj.

Završeni su svi infrastrukturni radovi na ovoj saobraćajnici koja nije samo značajna za mesnu zajednicu „Burjan“ već i za ceo grad.

Radovi koji su završeni koštali su 87 miliona dinara u obe faze.

Podsetimo, prva faza započela je prošle godine kada je rađen prvi deo ulice gde su podzemne instalacije već bile završene, dok se u međuvremenu na drugoj fazi radilo sa podzemnim instalacijama. Za prvu fazu radova koji su se izvodili prošle godine izdvojeno je 32 miliona dinara

FOTO: Boom93/N. Stojićević

„Razlog što se radilo skoro godinu dana jeste ogromna infrastruktura koja je urađena istovremeno. Na potezu Ratarske ulice i okoline u toplifikaciju je uložen 241 milion dinara. Pre toga je urađena zamena azbestnih cevi i rekonstrukcija vodovodne mreže stare blizu 40 godina u vrednosti od 28 miliona dinara. Ukupna vrednost radova samo na potezu oko Ratarske ulice i tim toplifikacionim lokacijama je 356 miliona dinara koji su izdvojeni od 2020. do danas“, naveo je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, na potezu od 1.300 metara ove ulice urađena je vodovodna mreža, kišna kanalizacija, toplifikacija i na kraju asfaltiranje.

Pored ove ulice, u planu je rekonstrukcija i brojnih drugih saobraćajnica koje su od vitalnog značaja za grad.

FOTO: Boom93/N. Stojićević

„Grad je izradio mnogo projekata koji se tiču ulica u gradu, a ti projekti jedino čekaju finansiranje. Ono što je od projekata završeno jeste ostatak Ratarske ulice, Moravska ulica, projekat ulice Bože Dimitrijevića, gotov je i projekat Porečke ulice i 27. Aprila i niz značajnih ulica koje samo čekaju finansiranje“, zaključio je Pavlović.