Sport

Nacionalni šampionat Srbije u moto krosu u nedelju

FOTO: Boom93

FOTO: Boom93

Nacionalni šampionat Srbije u moto krosu “Nagrada Požarevca 2022” u okviru Moto Saveza Srbije organizovaće se na stazi MX park Bukovik, u ataru sela Beranje u subotu i nedelju, 8. i 9. oktobra.

Kvalifikacioni treninzi biće odigrani u subotu, 8. oktobra, od 10 do 17 časova, najavila je Milica Borkanović, zastupnica Moto udruženja ,,Vatreni” iz Požarevca.

,,U pitanju je trka koja se vozi i boduje za Nacionalni šampionat Srbije u moto-krosu. Vozi se na stazi u ataru sela Beranje, koja je duga 1.540 metara, ima 23 krivine, 10 pravaca i 20 skoka, što je čini izuzetno atraktivnom. U 11.30 časova Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, otvoriće trku, a u 18 časova biće dodeljene nagrade. Očekivani broj takmičara je oko 80, kako iz Srbije, tako i iz inostranstva“, kaže ona.

Vladimir Lovra, potpredsednik ovog kluba, pozvao je sve građane Požarevca i okoline da dođu na trku i podrže Moto klub ,,Vatreni“ s obzirom na to da je to jedina trka i klub u Braničevskom okruga.

,,Staza je napravljena pre tri godine i jedna je od uređenijih u Srbiji, a grad je podržao taj projekat. Ove godine postoji nekoliko novina i to proširenje parkinga i uređenje infrastrukture“, dodao je Lovre.

Ulaz na trku je besplatan.