Sport

Otvoreni šampionat Srbije u moto krosu u nedelju 29. avgusta u Beranju

Foto/T.S. Turistička organizacija Požarevac

Foto/T.S. Turistička organizacija Požarevac

Organizator moto krosa, potpredsednik Moto kluba „Vatreni“  Vladimir Lovre ističe da će učestvovati oko 70 takmičara iz Srbije i inostranstva. On dodaje da se ove godine na moto krosu očekuje oko dve do tri hiljade posetilaca.

Imamo najavu takmičara iz inostranstva, dolaze Makedonci i Mađari, tako da će trka imati međunarodni karakter. Očekujemo da će biti i dobar odziv pulike“,  rekao je Lovre.

„Imamo ukupno  devet klasa, a svaka klasa vozi po dve trke. Staza je atraktivna, puna skokova i sigurno će trke biti zanimljive gledaocima“, naglasila je Milica Borkanović iz MK „Vatreni“.

Ova manifestacija će, prema rečima Vasilija Baldića, vd. direktora Turisitičke organizacije Požarevca, svakako proširiti turističku ponudu grada, kao jedna od sportskih manifestacija.

Grad je nekada imao stazu na kojoj se održavala moto kros trka, ali je nažalost to prekinuto.  Zahvaljujući moto klubu „Vatreni“  i grupi entuzijasta povratili smo ovu vrstu takmičenja i nadam se da će zaživeti i još dugo trajati“, naglasio je Baldić.

Grad pomože u organizaciji ovog takmičenja, pre svega u smislu uređenja staze i prostora oko nje kako bi se stekli svi potrebni uslovi za održavanje trke“, istakao je Milan Jović, član Gradskog veća zadužen za sport.

Staza je  dugačka 1.400 metara, uređena je i spremna za trke.

Kvalifikacioni i slobodni treninzi održaće se u subotu, 28. avgusta, a trke su planirane za nedelju od 12 časova.