Društvo

Članovi Sindikata obrazovanja Požarevac pridružuju se protestu prosvetnih radnika

Boom93/T.Spasojević

Boom93/T.Spasojević

Članovi Sindikata obrazovanja Požarevac učestvovaće u protestnom skupu koji će biti održan u četvrtak 1. decembra, saznaje Boom93.

Kako je za Boom93 rekla Jelena Stević predstavnica ovog sindikata u Politehničkoj školi, na sastanku koji je održan juče doneta je odluka da se na ovaj način izrazi nezadovoljstvo zbog nasilja koje se događa u školama.

“Na nivou svih škola u gradu koje su članice Sindikata obrazovanja Požarevac doneta je odluka da se održi protestni skup u četvrtak 1. decembra na Starom korzou u 12,30 časova. Na ovom protestu iskazaćemo svoje nezadovoljstvo u prosveti, ne samo prema nastavnicima, već prema svim učesnicima u obrazovnom procesu”, navela je Stević.

Prema njenim rečima, period kada će protest biti održan je vreme kada srednjoškolci imaju šesti čas i on neće biti održan, dok učenici osnovnih škola neće gubiti časove, jer je u njima ovo period međusmene.

Kako saznajemo, u Poljoprivrednoj i Tehničkoj školi zaposleni su članovi drugih sindikata, a tim povodom kontaktirali smo direktore ovih škola, kako bi saznali da li će se zaposleni priključiti protestu.

Direktorka Tehničke škole u Kostolcu, Nela Aleksić, kaže da za sada nema informaciju da li će zaposleni u ovoj školi koji su članovi sindikata učestvovati na protestu, a istu informaciju smo dobili i od direktora Poljoprivredne škole, Slobodana Stojićevića, koji je naveo da za sada takođe nema informacija da li će članovi siundikata iz ove srednje škole podržati skup koji je najavljen.

Inače, Sindikat obrazovanja Požarevac je član krovnog Sindikata prosvetnih radnika Srbije.