Društvo

Hor ,,Odjek’’ i prijatelji priredili Veče sećanja na Kornelija Kovača

Foto: Goran Jovanović

Foto: Goran Jovanović

Požarevačka publika bila je u prilici da se podseti brojnih hitova nedavno preminulog kompozitora, a izuzetno posećenom koncertu prisustvovala je i njegova supruga Snežana.

U počast jednom od naših najčuvenijih kompozitora, pijanista i aranžera, Korneliju Kovaču, koji je preminuo 13. septembra ove godine,  priređeno je Veče sećanja kroz koncert pod nazivom “Jedno prošlo doba“, na kome je nastupio Kamerni hor “Odjek“, čiji je umetnički rukovodilac profesor Ilija Rajković. Učešće su uzeli brojni prijatelji i gosti Hora, koji su upotpunili ovaj muzički događaj za pamćenje.

Ređali su se brojni hitovi darovitog kompozitora kao što su “April u Beogradu“, “Moja generacija“, “Trla baba lan“…

Novi susret sa pesmama, koje su još za vreme postojanja Jugoslavije doživele izuzetnu popularnost, u Požarevljanima i gostima iznova je probudio nostalgična prisećanja na izuzetno kvalitetan i popularan opus Kornelija Kovača, koji sadrži brojne evergrin numere.

Ideju profesora Rajkovića i izvođačko umeće hora “Odjek“ i prijatelja svi su zdušno prihvatili, uključujući i podršku Kornelijeve supruge, Snežane. Publika u prepunoj velikoj sali Centra za kulturu Požarevac srdačno je pozdravila izvođenje svake numere.