Društvo

Zorica Brunclik i Bajaga zvezde muzičkog programa ovogodišnjeg LJKI

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Za ovogodišnje Ljubičevske konjičke igre, pored programa na Hipodromu, biće održan defile i muzički program u centru grada, potvrdio je ranije za Boom93 Vasilije Baldić, direktor Turističke organizacije grada Požarevca

„Dozvolu za održavanje ove manifestacije dobili smo od Republičkog kriznog štaba. Biće defilea i muzičkog programa na trgu u petak i subotu“, rekao je Baldić.

Pored programa na gradskom trgu, tokom dva dana vikenda, 4. i 5. septembra, na Gradskom hipodromu biće održan takmičarski program.

Baldić kaže da će na Hipodromu tokom takmičarskog programa biti dozvoljeno prisustvo publike.

Prema programu ovogodišnjih LJKI, 3. septembra biće održan svečani defile na ulicama grada u 18 časova i igre će biti zvanično otvorene, nakon čega će nastupiti Zorica Brunclik od 20 časova.

U subotu će na Gradskom trgu biti organizovan koncert Kulturno-umetničkih društava u 18 časova, a nakon ovog koncerta nastupiće bend Bajaga i Instruktori u 21 čas.

Za 4. i 5. septembar planiran je takmičarski program na  Gradskom hipodromu. U nedelju 5. septembra biće održane kasačke i galopske trke, kao i Ljubičevski višeboj.

Danas će od 17 časova u Gradskom parku biti održana dečija radionica sa đacima prvacima, a sutra će u dvorištu Politehničke škole od 21,30 nastupiti demo bendovi.

Prema rečima gradonačelnika Saše Pavlovića biće ispoštovane sve epidemijske mere koje su na republičkom nivou.

On je zamolio građane da se tokom održavanja manifestacije LJKI pridržavaju svih mera, dodajući da će tokom vikenda na Gradskom hipodromu biti popunjeno 50 posto kapaciteta.