Društvo

Studenti potpisali ugovore o dodeli stipendija: Od grada po 10.000 mesečno

FOTO: Boom93/N.Stojićević

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Studenti koji su na konkursu grada dobili stipendije, danas su u gradskom zdanju potpisali ugovore na osnovu kojih će im grad mesečno isplaćivati stipendije u iznosu od 10.000 dinara.

Kako je Boom93 juče pisao, stipendije je dobilo 75 studenata, od kojih 69 na osnovnim studijama i njih 6 na studijama drugog i trećeg stepena.

Studenti koji su se prijavili stipendije će dobijati za desetomesečni period od oktobra 2022. godine do 30. juna 2023. godine, gde će biti uključen i septembar 2023. godine.

Nakon potpisivanja ugovora sa studentima, gradonačelnik Saša Pavlović je pozvao sve diplomce da nakon završenog školovanja svoj posao započnu u rodnom gradu kako bi na taj način doprineli podizanju kvaliteta života u Požarevcu.

Doktorka medicine Jovana Petrović, koja trenutno radi u Medicini rada u Požarevcu, a koja je tokom svog studiranja bila stipendista grada Požarevca, kaže da se nakon studija vratila u rodni grad kako bi imala priliku da pomaže svojim sugrađanima.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

„Stipendija mi je značila, jer sam znala da sam u gradu koji ume da prepozna i nagradi rad i trud i da motiviše mlade za dalje uspehe. Nakon završenog fakulteta vratila sam se u naš grad, jer imam priliku da pomažem svojim sugrađanima i znam da je ovo bila prava odluka zato što je ovaj grad uvek umeo da ceni i nagradi“, navodi ova mlada lekarka.

Kako je u konkursu koji je bio raspisan u novembru navedeno, stipendije su namenjene studentima deficitarnih zanimanja, koji studiraju na 28 fakulteta, a tada je navedeno i tačno koja zanimanja će biti stipendirana.

Podsetimo, prema ranijoj odluci Gradskog veća, studentiće na mesečnom nivou dobijati 10.000 dinara, a iz budžeta grada je za ove namene izdvojeno 8,5 miliona dinara.