Društvo

Učenici u srednjoj školi u Velikom Gradištu od ponedeljka na kombinovanom modelu nastave

Foto:S.Lisac

Foto:S.Lisac

Odluku je doneo Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, formiran od strane Kriznog štaba, a koji prati epidemiološku situaciju u školama.

Vesna Novković, direktorka Srednje škole “Miloje Vasić” u Velikom Gradištu kaže da je škola danas dobila obaveštenje od Kriznog štaba da njihova škola prelazi od ponedeljka na kombinovani sistem nastave.

“Mi smo naravno pripremljeni, jer smo već ranije napravili određene pripreme, a imamo iskustva i od prošle godine, iako se sada ovaj model razlikuje od prošlogodišnjeg. Odeljenja će od ponedeljka biti podeljena u dve grupe, a učenici će se smenjivati na dnevnom nivou, odnosno jedan dan će nastavu pratiti u školi, a naredni dan kod kuće”, navela je Novković.

Časovi će i dalje trajati 45 minuta, a učenici koji budu tog dana nastavu pratili kod kuće imaće svu podršku od strane nastavnika.

“Učenicima ćemo slati snimke časova i table, kao i materijal, jer škola ima uspostavljenu google učionicu preko koje su tokom prethodne školske godine učenici i dobijali nastavni materijal”.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac, juče je u Velikom Gradištu evidentirano 14 novozaraženih, odnosno njih 74 za nedelju dana.

Podsetimo, učenici srednje škole u Petrovcu na Mlavi su školsku godinu počeli po kombinovanom modelu, a prema današnjoj odluci Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, oni će i sledeće nedelje nastaviti sa kombinovanim modelom praćenja nastave. Inače, u ovoj opštini je u poslednja 24 sata bilo 8 zaraženih, odnosno 119 za nedelju dana.

Ove dve opštine trenutno imaju najveći udeo novozraženih u odnosu na broj stanovnika na svojoj teritoriji.