Kultura

Poslednje takmičarske festivalske večeri nagrada Teodori Petrović

Foto: Bojan Nikolić/ Centar za kulturu Požarevac

Foto: Bojan Nikolić/ Centar za kulturu Požarevac

Pete, poslednje takmičarske večeri festivala „Milivojev štap i šešir” odigrana je predstava Pozorišta „Poetski teatar” iz Obrenovca ⎯ „Na točkovima” u režiji Aleksandra Tadića.

Žiri festivala, koji ove godine čine glumac Ivan Vučković, direktorka Požarevačke gimnazije Danijela Žukovski,  i novinar Vlada Vinkić,  dodelio je nagradu za slikovito prikazani lik Aleksandru Milićeviću za ulogu Kečige.

Za glumicu večeri i petog nosioca Milivojevog štapa žiri je izabrao Teodoru Petrović, koja je tumačila uloge Sare i Lilike.

Foto: Bojan Nikolić/ Centar za kulturu Požarevac

U konkurenciji za prestižnu nagradu festivala, Milivojev šešir nalaze se:

  • Dušan Jović (za ulogu Obrada Srećkovića u predstavi „Srpska drama” ⎯ Trsteničko pozorište i Dramski atelje „Vuk Karadžić“ iz Grabovca),
  • Marija Maričić (za ulogu Prosjakinje u predstavi „Čudo u šarganu” ⎯ Udruženje „Prkos” i Teatar „Inat” iz Kulturnog centra Zlatibor,
  • Branislav Unginović (za ulogu Bore Šnajdera u predstavi „Razvojni put Bore Šnajdera” ⎯ Kamerna scena „Mika Antić” Senta,
  • Nataša Ilić (za ulogu Laure u predstavi „Otac“ ⎯ Pozorište „Milivoje Živanović” Centra za kulturu Požarevac i
  • Teodora Petrović (za uloge Sare i Lilike u predstavi „Na točkovima” ⎯ Pozorište „Poetski teatar” Obrenovac).

Ovogodišnji laureat biće poznat večeras, a u njegovu ili njenu čast glumci Opštinsko amatersko pozorište „Branislav Nušić” Centra za kulturu Malo Crniće odigraće predstavu „DR”, koja je pobednik festivala „Živka Matić”.

Susreti varoških pozorišta Srbije organizuju se u čast i slavu glumačkog poziva i sećanju na velikana Milivoja Živanovića, rođenog Požarevljanina. Nastali su kao uvertira Glumačkim svečanostima „Milivoje Živanović”.