Kultura

Koji su filmovi na bioskopskom repertoaru ovog vikenda?

Boom93/N.Stojićević

Boom93/N.Stojićević

Na repertoaru Bioskopa Centra za kulturu Požarevac ovog vikenda je pet filmova.

Sutra, 4. marta, i u nedelju, 5. marta, sa početkom u 15 časova na repertoaru je animirani film „Baš super”. Ovo je film o jedanaestogodišnjoj devojčici Hedvig, zaljubljeniku u igrice, kojoj se život okreće naglavačke kada je primorana da zameni svoga oca kao superheroja grada. Film je u Berlinu nominovan za nagradu Kristalni medved.

Sutra od 17 časova prikazuje se film koji je proglašen za najbolji film Festivala evropskog filma Palić. U pitanju je drama „Magnetna rezonanca”, čija je radnja smeštena neposredno pre pojavljivanja virusa korona, s kraja 2019. godine.

Film prati Matijasa, koji nekoliko dana uoči Božića napušta posao u Nemačkoj i vraća se u multietničko transilvanijsko selo. Želi da se više uključi u odgajanje svoga sina i pomogne dečaku da se oslobodi nejasnih strahova. Matijas je zaokupljen i svojim starim ocem, kao i željom da vidi svoju bivšu ljubavnicu, Silu. Kada se u maloj fabrici, kojom Sila upravlja, zaposli nekoliko novih radnika, mir u zajednici se polako narušava. Strah obuzima stanovnike, a frustracije, sukobi i strasti narušavaju dotadašnje stanje prividnog razumevanja i smirenosti.

Ljubitelji horora sutra od 19.30 časova mogu pogledati film „Vini Pu: Krv i med”. Poznati dopadljivi medvedić u ovom filmu poprima sasvim drugo lice.

Mladi Kristofer Robin upoznao je grupu antropomorfnih stvorenja: Vini Pu, Sova, Zec, Prasence i Njar bili su u šumi od sto hektara, a on se sprijateljio sa njima. Negovao ih je i hranio, ali ih je napustio da bi pohađao koledž. Tokom jedne posebno hladne zime – stvorenja na ivici gladi odlučila su da prežive, tako što su pojeli jednog od svojih najdražih prijatelja – Njara. Tada su postali divlji i razvili su mržnju prema celom čovečanstvu, a posebno prema Kristoferu Robinu. Pet godina kasnije, Kristofer Robin se vraća u šumu kako bi se ponovo spojio sa svojim prijateljima iz detinjstva i dokazao svojoj ženi da oni nisu izmišljeni. Kada padne noć, razbesneli Pu i Prasence počinju da love svakog čoveka na koga naiđu.

Romantična komedija „Ne daj bože brak” na repertoaru je u nedelju od 17 časova. U filmu glume poznate holivudske zvezde poput Eme Roberts i Ričarda Gira. Mišel i Alen su u vezi. Odlučuju da pozovu svoje roditelje da se konačno sretnu kako bi se upoznali pre braka. Ispostavilo se da se roditelji već dobro poznaju, što dovodi do različitih mišljenja o braku.

U nedelju od 19 časova prikazuje se treći deo bokserskog serijala „Krid III”. Ova akciona drama prati priču boksera Adonisa Krida i njegov sukob sa prijateljem iz detinjstva Damianom.

Karte za filmove koštaju 250 dinara i mogu se kupiti u Biletarnici, koja će sutra, 4. marta, raditi od 14 do 19.30 časova, a u nedelju, 5. marta, od 14 do 19 časova.