Hronika

Muškarac iz Smedereva zlostavljao svoju devojku, držao je zatočenu i tukao je

FOTO: Pixabay ilustracija

FOTO: Pixabay ilustracija

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podnelo je optužni predlog protiv К.R. (26) koji je držao svoju 20-godišnju devojku zatočenu, zastrašivao je i fizički zlostavljao.

Optuženi je, kako se navodi u saopštenju tužilaštva, u periodu od 30. januara, pa do 14. februara 2023. godine izvršio krivična dela zlostavljanje i mučenje, laka telesna povreda, ugoržavanje sigurnosti, kao i krivično delo nasilničko ponašanje.

On je, kako se dodaje, u navedenom periodu zlostavljanjem svoje emotivne partnerke stare 20 godina, primenom sile i pretnje, naneo oštećenoj veliki bol i tešku patnju u cilju zastrašivanja na taj način što joj je najpre dana 30. januara tekuće godine, u svojoj kući zadao više udaraca otvorenim i zatvorenim šakama u predelu glave i tela, pretio joj da će je ubiti očevim nožem koji je držao na stolu, a potom joj i zabranio da napusti njegovu kuću kako bi sakrio povrede koje joj je naneo, gde je oštećena i ostala sve do 7. februara, do kada je nastavio da je fizički zlostavlja i da joj preti.

Optuženi je zatim u noći između 11. i 12. februara, oštećenoj zadao više udaraca u telo drvenom motkom, nastavivši da joj u narednim danima neprestano šalje poruke sa pretnjom da će napasti na život i telo nje i njoj bliskih lica, nakon čega joj je najzad, takođe u svojoj kući, dana 14. februara naneo više udaraca pesnicama i nogama u glavu i telo, govoreći da poseduje zakopan pištolj kao i da će je vezati za drvo i tako je ostaviti.

Na opisani način optuženi je oštećenoj naneo lake telesne povrede u vidu većeg broja nagnječina, oguljotina i podliva.

Takođe, u noći između 11. i 12. februara, osumnjičeni je rođaku svoje emotivne partnerke, na javnom mestu, ispred muzičke škole u Smederevu zadao više udaraca navedenom drvenom motkom, nanevši oštećenom lake telesne povrede, kojom prilikom je značajnije ugrozio spokojstvo građana i teže remetio javni red i mir.

Optužnim aktom je predloženo da se optuženi oglasi krivim za krivična dela koja mu se stavljaju na teret i da se osudi na jednistvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i 10 meseci.