Muzika

Prema Ginisovoj knjizi rekorda – ovo je najpopularniji muzičar na svetu

FOTO: Youtube Screenshot

FOTO: Youtube Screenshot

Kantautor The Weeknd proglašen je najpopularnijim muzičarem na svetu.

Abel Makonen Tesfaje, kako glasi njegovo puno ime, upisan je u Ginisovu knjigu rekorda kao muzičar koji mesečno ima najviše slušalaca na Spotifaj platformi – čak 111,4 miliona, a takođe je i prvi izvođač koji je premašio broj od 100 miliona slušalaca.

Majli Sajrus mu je najveća konkurencija sa 82,4 miliona slušalaca mesečno, a slede je Šakira (81,6 miliona), Arijana Grande (80,6 miliona), Tejlor Svift (80,2 miliona) i Rijana (78,5 miliona).

TikTok mreža je najviše doprinela rastu njegove popularnosti, nakon što je remiks njegovog dueta sa Arijanom Grande „Die for You“ postao viralan na toj platformi, prenosi CNN.

Inače, The Weeknd je i 2016. upisan u Ginisovu knjigu rekorda, jer je njegov album „Starboy“ bio najstrimovaniji na Spotifaju, a važi i za solo muškog izvođača sa najdužim nizom uzastopnih nedelja koje je proveo među prvih deset mesta na Bilbordovoj Hot 100 listi.

Weeknd je rođen u Torontu i započeo karijeru 2009. godine tako što je anonimno objavljivao muziku na Jutjubu.

Dve godine kasnije, postao je jedan od osnivača kuće XO i objavio kompilacije „Ballons“, „Thursday“ i „Echoes of Silence“.

Smatra se jednim od najuticajnijih izvođača na današnjoj sceni, za šta je dobio i priznanje Tajm magazina 2020. godine.

Nedavno je magazin Bilbord proglasio njegovu pesmu „Blinding Lights“ najvećim hitom svih vremena, nakon što je zabeležila rekordan niz na njihovoj Hot 100 listi.