Društvo

Radovi na brzoj saobraćajnici zatvaraju opštinski put

FOTO: A.Stepanović

FOTO: A.Stepanović

Zbog izvođenja radova na izgradnji brze saobraćajnice od Požarevca do Golupca za saobraćaj motornih vozila zatvara se opštinski put od Tribroda ka Braničevu na period od godinu dana od 10. aprila 2023. do 10. aprila 2024. godine.

Za saobraćaj će biti zatvorena deonica: lokalni put od Tribroda ka Braničevu, od državnog puta IB reda br. 34 (Požarevac – Veliko Gradište – Golubac – Donji Milanovac – Porečki most – veza sa državnim putem 35) do naselja Tribrode iz oba pravca.

Saobraćaj se preusmerava na izlaze iz naselja Tribrode na državni put IIA reda br. 162 (Veliko Gradište – Makce – Boževac – Ranovac – Petrovac na Mlavi – Tanovac – Dubnica – Svilajnac) ka naselju Carevac.

Zatvaranje puta i preusmeravanje saobraćaja na alternativne pravce regulisaće „TRAFIC DESIGN“ Beograd privremenom saobraćajnom signalizacijom, a po završetku radova barijere i saobraćajni znakovi biće uklonjeni.

Podsetimo, brza saobraćajnica kroz istočnu Srbiju će u dužini od skoro 70 km spojiti Požarevac, Golubac i Veliko Gradište sa Koridorom 10.

Radovi na izgradnji Dunavskog koridora počeli su u novembru 2021. godine.

Nadležni kažu da će brza saobraćajnica oživeti Braničevski okrug, privući investicije, ali i doprineti razvoju turizma.

Kada bude gotova, od Beograda do Golupca će se stizati za 70 minuta.

U brzu saobraćajnicu dugu 60 kilometara biće uloženo više od 330 miliona evra. Trenutno se intenzivniji radovi izvode između Velikog Gradišta i Golupca, kao i kod Požarevca.

“Ova prva deonica od auto puta Beograd-Niš i petlje kod Požarevca do obilaznice oko Požarevca je posebno za nas osetljiva zato što sve radimo pod saobraćajem”, naveo je ranije Aleksandar Antić direktor Koridora Srbije.

Brza saobraćajnica imaće po dve trake u oba smera, širine 3,5 metara, a duž cele trase radnici će podići 52 mosta i nadvožnjaka.