Društvo

Srednjoškolci u tri opštine u okrugu od ponedeljka na onlajn nastavi

Boom93/T.Spasojević

Boom93/T.Spasojević

Odluku o ovakvom načinu praćenja nastave doneo je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, formiranog od strane Кriznog štaba, a na osnovu procene epidemijske situacije u ovim lokalnim samoupravama.

Pored ove tri lokalne samouprave u još 37 srednjoškolci će od ponedeljka preći na onlajn nastavu, a učenici sedmog i osmog razreda prećiće na kombinovani model nastave.

Drugi model nastave podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposerednu nastavu u školama.

Tokom ove nedelje, kako je Boom93 pisao, u gradu su tri odeljenja srednjoškolaca prešla na onlajn nastavu usled pojave po dva učenika u tim odeljenjima koja su pozitivna na koronavirus.

Onlajn nastavu narednih deset dana prate učenici dva odeljenja Požarevačke gimnazije i jednog odeljenja u Poljoprivrednoj školi.

Kako su direktori ostalih srednjih škola na teritoriji grada potvrdili za naš medij, u svim školama ima obolelih učenika, ali nema odeljenja koja su prešla na onlajn nastavu, budući da je po jedan učenik zaražen u odeljenjima.

U osnovnim školama na teritoriji grada za sada svi učenici prate nastavu neposredno, a kako je za Boom93 rekla Margareta Sekulović, predsednica aktiva direktora osnovnih škola, u školama ima obolih učenika, ali su to uglavnom učenici u različitim odeljenjima i nema dva ili više obolela učenika u jednom odeljenju.