Društvo

Roditelji sa decom i vaspitačima organizovali akciju oslikavanja dvorišta vrtića (FOTO)

Foto: S.Lisac

Foto: S.Lisac

Roditelji čija deca idu u predškolsku ustanovu „Moj vrtić“ u Požarevcu odlučili su da organizuju akciju farbanja i sređivanja dvorišta vrtića. Iskoristili su lepo vreme ovog vikenda i rešili da zajedno sa decom i vaspitačima urede prostor ove predškolske ustanove.

Direktorka vrtića, Merima Milojković kaže da je na inicijativu roditelja iz saveta PU „Moj vrtić“ organizovana dobrovoljna akcija u kojoj su učestvovali roditelji, deca i tim vrtića.

Cilj akcije je oslikavanje zidova i pločnika u dvorištu vrtića i sadnja biljaka po želji. Zapravo smo želeli da zajednički, roditelji i vaspitači, učinimo nešto lepo za decu i budemo im dobar primer kako da uz druženje, slogu i kreativnost možemo da učinimo lepe i dobre stvari. Odziv je bio odličan, saradnja još bolja, a atmosfera i rezultat izuzetni. Akciju su pomogle dve firme sa donacijom, a jedan restoran je poslao pite i proje za sve prisutne.ž

Foto: S.Lisac

Milojković kaže da je, osim druženja i zabave, jako važno povezivanje ljudi i stvaranje boljih odnosa sa porodicom.

Kako nam je ispričao član Saveta roditelja, Milan Janković, već na prvom sastanku ove godine, roditelji su došli na ideju da malo oplemene dvorišni prostor gde se igraju deca.

Foto: S.Lisac

Za decu je vrlo bitno da se stvori neka povezanost, da vide da roditelji brinu o njima, da žele da nešto urade za njih. Došlo je puno roditelja sa decom. Neka deca farbaju, neka se igraju. Želeli smo malo da im ulepšamo, da mogu da uživaju leti. Imaju zanimaciju, ofarbane betone, peščanik. Takođe ćemo napraviti nešto na zidu da mogu da uživaju sa loptom. Jenostavno da uradimo nešto za našu decu.“

U celom ovom poslu učestvuju i deca, ali i vaspitači ove predškolske ustanove.  Rade nešto dobro i lepo. Kako smo od njih čuli, neće se na tome zaustaviti, hoće da urade mnogo toga.