Sport

U Trci grada Požarevca pobedilo grlo Ergele „Ljubičevo” (FOTO)

Foto: J. Milenković/Boom93

Foto: J. Milenković/Boom93

Na Gradskom hipodromu u nedelju, 4. juna, održane su trke „Trojički sastanak” u čast gradske slave Svete Trojice. Trku grada Požarevca, glavnu galopsku trku, osvojilo je grlo Ergele Ljubičevo.

Prva trka bila je kasačka trka „Mlava”, u kojoj su mogla da učestvuju grla domaćeg odgoja starija od 3 godine koja su u karijeri zaradila do 500 bodova. Dužina staze je 1600 m. Pobednik je bilo grlo Clayton, a u sulkama je bio Dragan Petrović. Drugo mesto pripalo je grlu Yconic love, a treće je osvojila Galaktika.

Foto: J. Milenković/Boom93

Zatim je usledila galopska trka u čast Slobodana Simonovića Sipe na 1600m.  Najbrže na ovoj trci bilo je grlo Caravaggio sa džokejom Milanom Konkoljem. Vreme pobednika je 1,37,2. Drugo mesto pripalo je grlu Jupi Road, a treće grlu On the rettler.

Foto: J. Milenković/Boom93

U kasačkoj trci „Tulba” na stazi od 1600m trijumfovalo je grlo Yomtovani sa Aleksandrom Ranđelovićem u sulkama. Drugo mesto osvojilo je grlo Elza, a treće Divna S.

Foto: J. Milenković/Boom93

Usledila je još jedna galopska trka – „Morava”. Dužina staze bila je 1300m. Najbrži je bio Paris Texas sa Rizvanom Sakićem u sedlu. Vreme pobednika bilo je 1,17,3. Drugo mesto pripalo je Magical Kiss-u, a treće Saint Tropez-u.

Foto: J. Milenković/Boom93

U kasačkom nadmetanju „Srđan Petrović-Čibi” najuspešniji bio je Tutto Bello sa vozačem Branislavom Mukićem. Druga je bila Angelina de Mar, a treći Ren. Dužina staze je bila 1600m.

Foto: J. Milenković/Boom93

Glavnu galopsku trku – „Trku grada Požarevca” osvojilo je grlo Ergele Ljubičevo Hen Harrier sa džokejom Goranom Mešetovićem. Vreme pobednika bilo je 1,49,7. Drugo mesto osvojio je Streif, a treće Impossible Star. Dužina staze bila je 1800m.

Foto: J. Milenković/Boom93

Takmičenje je zatvorila kasačka trka „Sveta Trojica”, čiji je pobednik Corvo Baba sa Markom Gajićem u sulkama. Drugo mesto osvojio je Čarli Star, a treće Cann Legacy V. Dužina staze bila je 1600m.

Foto: J. Milenković/Boom93

Ukupan nagradni fond iznosio je 752.000 dinara. Organizator trka je Konjičko društvo „Knez Mihailo”, a pokrovitelj Grad Požarevac.