Sport

Grlo Ergele „Ljubičevo” Hen Harrier zabeležilo uspeh i na „Ivanjdanskom sastanku” (FOTO)

Na Gradskom hipodromu Požarevac, u petak, 7. jula, održan je treći trkački dan „Ivanjdanski sastanak”. Učesnici su se takmičili u četiri kasačke i dve galopske trke, a Hen Harrirer, grlo Ergele „Ljubičevo” trijumfovalo je u glavnoj galopskoj trci.

Glavna galopska trka trećeg trkačkog dana  bila je „Pehar Konjičkog društva ’Knez Mihailo’ Požarevac”. U sedlu Hen Harrier bio je džokej Goran Mešetović. Vreme pobednice bilo je 1.51,4. Manir pobede je sigurno, dve i po dužine konjskog tela. Drugo mesto osvojilo je grlo Arhimed, a treće Wilmer McClean. Dužina staze bila je 1800m. Nagradni fond iznosio je 200 000 dinara.

Podsetimo, Hen Harrier osvojila je i glavnu galopsku trku Trojičkog sastanka.

Foto: J. Milenković/Boom93

Glavna kasačka trka „Ivanjdanskog sastanka” bila je „Ivanjdan”, trka za trogoda i starija grla sa zaradom do 5000 bodova. Pobednik je bilo grlo Parma Ferm sa Borisom Novićem na sulkama. Vreme pobednika bilo je 1.14,7. Na drugo mesto plasiralo se grlo Čarli Star, a na treće Lamentin AT. Dužina staze bila je 1600 m. Nagradni fond bio je 75 000 dinara.

Foto: J. Milenković/Boom93

Prva trka trećeg trkačkog dana bila je kasačka trka „Dunav” za trogodna i starija grla sa zaradom do 500 bodova. Pobedu je odnela Belina sa Draganom Stojiljkovićem na sulkama. Vreme pobede bilo je 1.18,1. Drugo mesto osvojila je Amanta Lux, a treće mesto Pinochet Augusto. Dužina staze iznosila je 1600m. Nagradni fond bio je 75 000 dinara.

Foto: J. Milenković/Boom93

Usledila je kasačka trka „Margum” za trogodna i starija grla sa zaradom do 1000 bodova. Pobednik ove trke je grlo Azra R.S. sa Milanom Tasićem na sulkama. Vreme pobednice je bilo 1.17,9. Drugo mesto osvojio je Buzzin Boy, a treće Adilson M.S. Dužina staze bila je 1600m. Nagradni fond iznosio je 75 000 dinara.

Foto: J. Milenković/Boom93

Sledeća je bila galopska trka „Petar Urošević”. Pravo učešća imala su trogoda i starija grla. Trku je dobilo grlo Capla Fever sa džokejom Aleksandrom Šašićem. Vreme pobedničkog grla je 1.18,3, a manir pobede – borba. Na drugom mestu bilo je grlo Ergele „Ljubičevo” Rondina, a na trećem grlo Waslawi. U odnosu na Rondinu, Capla Fever imala je pola dužine prednosti. Dužina staze iznosila je 1300m. Nagradni fond za ovu trku bio je 131 000 dinara.

Foto: J. Milenković/Boom93

Kasačka trka „Viminacijum” za trogoda i starija grla sa zaradom do 2000 bodova bilo je četvrto nadmetanje trećeg takmičarskog dana. Trku je osvojio Stanley sa Borisom Novićem na sulkama. Pobednik je kasao 1.16,1. Na drugo mesto plasirala se Gracija, a na treće Cher Broline. Dužina staze bila je 1600m, a nagradni fond 75 000 dinara.

Foto: J. Milenković/Boom93

Organizator „Ivanjdanskog sastanka” je Konjičko društvo „Knez Mihailo” Požarevac.