Društvo

Počelo popločavanje Tabačke čaršije (FOTO)

FOTO: Boom93/A.Stepanović

FOTO: Boom93/A.Stepanović

Popločavanje Tabačke čaršije je počelo danas, a radnici trenutno rade na postavljanju behaton ploča na strani gde se nalazi Turistička organizacija Grada Požarevca.

Podsetimo, kako je ranije rekao gradonačelnik Saša Pavlović, kraj radova se planira za septembar, a u slučaju da se radovi na završe u roku, on je rekao da imaju rezervni plan za Ljubičevske igre.

Radove na ovoj lokaciji izvode tri preduzeća JKP Vodovod i kanalizacija, JP Toplifikacija i Elektrodistribucija Srbije, a nedavno je završeno i asfaltiranje kružnog toka, da bi radovi bili nastavljeni u drugom delu ulice.

FOTO: Boom93/A.Stepanović

Idejno rešenje rekonstrukcije Tabačke čaršije donirala je firma „De Niro Mg“, u vrednosti od oko 200 hiljada dinara.

Vrednost radova na rehabilitaciji trotoara i kolovoza sa zamenom podloge je oko 55 miliona dinara. Radovi na nabavci i postavljanju mobilijara iznose oko 13 miliona dinara. Radovi na rekonstrukciji javne rasvete iznose 14 miliona dinara. Ukupna vrednost svih pobrojanih radova iznosi 82 miliona dinara. To ne uključuje radove koje izvode Javna preduzeća.

FOTO: Boom93/A.Stepanović

Iako se radovi na ovoj lokaciji izvode već mesec dana, potpuna rekonstrukcija centralne gradske ulice nije moguća, zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa o čemu je Pavlović pričao na konferenciji povodom početka radova.

On je tada naveo da se deo zemljišta vodi deo na grad, deo na Republiku Srbiju, a jedan deo i na fizička lica (isto kao pre 50 godina).

Ukoliko bi grad išao u celosti na realizaciju dobijenog projekta, neophodno bi bilo pridobiti rešenje o odobrenju za izvođenje radova, po članu 145 Zakona o planiranju i izgradnji, a što u ovom slučaju nije moguće, s obzirom na to da nije rešena imovina.Trudili smo se da iz celog projekta izdvojimo one radove koji se mogu izvoditi po Zakonu o putevima i nakon okončanja radova ostalih Javnih preduzeća. Nepotrebno je čekati i ponovo kasnije menjati režim saobraćaja i raskopavati ponovo saobraćajnicu i trotoare“, naveo je tada Pavlović.

FOTO: Boom93/A.Stepanović
FOTO: Boom93/A.Stepanović