Društvo

Inspekcija će kontrolisati stanje i dalji tok radova na sanaciji i otklanjanju nedostataka na zgradi u Kosovskoj

Foto: privatna arhiva

Foto: privatna arhiva

Redakciji Boom 93 stigli su odgovori gradske uprave Požarevac na pitanja u vezi sa problemom stanara iz Kosovske ulice, kojima je nakon oluje, vetar oduvao deo krova sa zgrade.

Na pitanje da li su nadležni u gradskoj upravi  dobili zahtev stanara da se hitno izvrši inspekcijski nadzor i utvrde mere zaštite stanara od strujnog udara, odgovoreno je da je zakonom o stanovanju i održavanju stambenih zgrada propisano da hitne mere intervencije preduzima profesionalni upravnik, koji je dužan da odmah po saznanju, a najkasnije u roku od 48 sati preduzme mere u cilju izvođenja hitnih intervencija.

Takođe je potvrđeno da je podneta prijava građevinskoj inspekciji koja je konstatovala, iz okvira njenih nadležnosti, da su na krovu preduzete mere i postavljena paropropusna folija kako bi zaštitila dalje prokišnjavanje, a da će od strane inspekcije u narednom periodu biti kontrolisano stanje zgrade, kao i dalji tok radova na sanaciji i otklanjanju nedostataka koji postoje na stambenoj zgradi.

Ukoliko bude bilo potrebno doneće se sva potrebna rešenja i naložiti otklanjanje nedostataka, ako se u narednom periodu ne krene sa izvođenjem radova na otklanjanju istih, navode iz gradske uprave Požarevac.

Podsetimo, muke stanara zgrade u Kosovskoj ulici 41 počele su 21. jula kada je nakon oluje, vetar oduvao deo krova. Prijavljeno je upravnici zgrade koja je, kako kaže stanarka zgrade Ivana Rašić, došla sa vlasnikom Pidre i postavio zaštitnu ciradu na veći deo krova. Međutim, sutradan je padala kiša i Ivanin stan je bio poplavljen. Boom 93 je juče kontaktirao upravnicu sporne zgrade u Kosovskoj, Tanju Miladinović koja je u kratkom telefonskom razgovoru rekla da ne daje izjave bez saglasnosti stanara, te da ne zna kakve veze radio Boom ima sa time. “Dođite kad bude bio zakazan sastanak, a ako budu dozvolili da se sastanak iznese u javnost vi objavite”, rekla je kratko Miladinović.