Film

Film Gran Turismo stiže u bioskope 24. avgusta

Foto: YouTube screenshot/ Con Film Srbija

Foto: YouTube screenshot/ Con Film Srbija

Ljubitelje sportskih automobila, brze vožnje i adrenalina očekuje prava filmska poslastica u bioskopima od 24. avgusta! Film „Gran Turismo” zasnovan je na istinitoj, uzbudljivoj priči Jana Mardenboroua, gejmera i obožavaoca Gran Turismo serijala.

Kao klinac iz radničke klase, opsesivno je igrao videoigricu „Gran Turismo”, kako bi iskusio simulaciju trkanja, ali mislio je da nikada neće osetiti uzbuđenje – kako je zaista staviti nogu u automobil visokih performansi… Uprkos negodovanju roditelja, Jan Mardenborou je 2011. godine učestvovao na takmičenju „GT Academy” i između 90 hiljada igrača uspeo da pobedi! Započeo je profesionalnu vozačku karijeru sa samo 20 godina. U filmu Jana glumi mladi britanski glumac Arči Madekve.

Uz Arčija Madekvea, glumi i „spajsica” Geri Halivel Horner, a glumačku postavu predvode Dejvid Harbur („Stranger Things”, „Equalizer” i „Suicide Squad”) i Orlando Blum („Troja”, „Pirates of the Caribbean”, trilogija „Lord of the Rings” i „Hobbit”). Nesvakidašnji dodatak filmskoj ekipi je i sam Jan Mardenborou koji je na filmu radio kao službeni kaskader Arčiju Madekveu.

Uz ovakvu temu i glumačku postavu, „Gran Turismo” sigurno će od 24. avgusta osvojiti publiku u bioskopima širom Srbije.