Kultura

Otvoren 6. Dunav film fest (VIDEO)

Foto: Anica Radosavljević

Foto: Anica Radosavljević

Projekcijom filma „Momak i devojke” juče, 22. avgusta, u Smederevu je otvoren šesti Dunav film fest.

Otvaranju su prisustvovali reditelj filma Ivica Vidanović, kao i glumice Tamara Aleksić, Danina Mogel i Ines Petrović, koje glume u ovom ostvarenju.

Nakon zamenice gradonačelnika, Marije Marković Stavrić, prisutnima se obratio osnivač festivala Igor Stanković, koji je zatim pozvao glumicu Ines Petrović da zvanično otvori festival.

Posle projekcije filma usledio je koncert filmske muzike, u kome su učestvovali Boda Ninković, Mina Lazarević, Ivana Knežević i Ljilja Stjepanović.

Video: Anica Radosavljević

Šesti Dunav film fest traje od 22. do 27. avgusta. U okviru programa na nekoliko atraktivnih i značajnih lokacija biće prikazano 35 ostvarenja podeljenih u četiri programske celine. Glavna lokacija festivala i ove godine biće Mali grad Smederevske tvrđave.

Festival je takmičarskog karaktera i žiri svake godine čine relevantni filmski radnici koji će dodeliti nagradu Dunavska lađa za najbolji film u takmičarskoj selekciji.Ovogodišnji žiri čine Iveta Ivanova, glumica i rediteljka iz Bugarske, Jelena Mihajlović, glumica i direktorka Drame na srpskom jeziku Narodnog pozorišta Subotica i Zoran Amar, reditelj.

Više o programu 6. Dunav film festa pročitajte na LINKU.

Foto: Anica Radosavljević