Društvo

Zbog čega se kasni sa završetkom radova u Kosančićevoj ulici?

FOTO: Boom93/N.Stojićević

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Radovi Javnog preduzeća „Toplifikacija“ u Kosančićevoj ulici prema najavama trebalo je da budu završeni u roku od 20-25 dana od početka izvođenja. Međutim, radovi koji su počeli 21. jula i dalje traju.

Proveravali smo kada će radovi u prvom delu ove ulice biti završeni, a građani moćo da priđu svojim dvorištima i garažama.

Kako je za Boom93 rečeno iz ovog preduzeća, tokom izvođenja radova na ovoj lokaciji bilo je više problema koji su uticali na to da se rekonstrukcija toplifikacione mreže produži.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

„Radove je produžilo nekoliko faktora. Tokom samih radova dolazilo je do nepredviđenih situacija poput pucanja vodovodnih cevi koje su morale u hodu da se popravljaju, kako se šta od poslova otvaralo, tako je moralo da se završava. Rad je takođe bio otežan usled parkiranja vozila na ovoj lokaciji, pa su mašine teže prolazile. U ulici je postavljen i šljunak kako bi se onemogućilo parkiranje vozila“, navode iz ovog preduzeća.

Iako je ova ulica bila zatvorena za saobraćaj, a rešenjem odeljenja za komunalne delatnosti Gradske uprave izmenjen režim saobraćaja za ovu lokaciju, u ovoj ulici i nakon započetih radova, građani su parkirali svoja vozila, što je i naš medij zabeležio.

FOTO: A. Stepanović

„Na osnovu projekta koji je Toplifikacija dostavila nama doneto je rešenje, kao i saglasnost za izvođenje radova. Ulica će tokom radova biti potpuno zatvorena, kako za saobraćaj, tako i za parkiranje dok traju radovi“, rekao je ranije za Boom93 Miloš Ranđelović, načelnik Odeljenja za komunalne delatnosti.

Kako je za Boom93 ranije rekao Ilija Plećaš, ovo je jedan od glavnih razloga produžetka radova u ovoj ulici.

„Dinamiku izvođenja radova narušavaju nesavesni vlasnici automobila koji i pored propisno postavljene signalizacije i obaveštenja o izvođenju radova ne uklanjanju svoja vozila iz ulice i mesta izvođenja radova“, rekao je Plećaš.

Iz Komunalne milicije nismo uspeli da dobijemo informacije da li je bilo prijava parkiranih vozila u ovoj ulici niti da li su komunalni milicajci izlazili na teren.

„Prema planu, radovi bi u prvom delu Kosančućeve ulice do kraja naredne nedelje trebalo da budu završeni, a ulica zatrpana“, navode iz JKP „Toplifikacija“.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Podsetimo, rekonstrukcija toplifikacione mreže u Кosančićevoj ulici prema najavama trebalo je da počne u sredu 19. jula, međutim, radovi su počeli nekoliko dana kasnije. Prema tadašnjim najavama, radovi na rekonstrukciji toplifikacione mreže izvodiće se u dve faze. Prva faza radova je trebalo da traje od 20 do 25 dana, a izvodiće se u prvom delu ulice od Sinđelićeve do Jug Bogdanove, dok druga faza obuhvata radove u drugom delu ulice, od Jug Bogdanove do Кosančićeve 42.