Društvo

Večeras počinje prateći program Ljubičevskih konjičkih igara

FOTO: Boom93/N.Stojićević

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Prateći deo programa ovogodišnjih LJKI počinje večeras, kada će biti održana DJ žurka „Big Summer Break”.

Kako je prilikom zvanične najave Ljubičevskih konjičkih igara rekao gradonačelnik Saša Pavlović, tokom vecerašnje DJ žurke nastupiće četiri di džeja.

„Pošto smo iz ranije poznatih razloga odložili žurku za naše maturante koja je bila najavljena za jun i koja polako postaje tradicija u našem gradu, sada smo želeli da je priključimo Ljubičevskim konjičkim igrama“, naveo je Pavlović.

Podsećamo, u pratećem delu igara predviđeni su koncerti, koji će se održavati svake večeri od 28. avgusta do 2. septembra.

Prateći program:

U ponedeljak, 28. avgusta sa početkom u 21 čas održaće se DJ žurka „Big Summer Break”.

U utorak, 29. avgust nastupiće orkestar „Gvardija”, a nakon njih sledi koncert „Putevima srpskih lepota” operskih umetnika Ljubica Vraneša i Dragoljub Bajića i orkestra „Belleza Serba”, sa dirigentom Draganom Radaković.

U sredu, 30. avgusta održače se koncert humanitarnog benda „Kolege”, a nakon njih nastupiće pevač Željko Vasić.

U četvrtak, 31. avgusta nastupiće pevač iz Požarevca Ljuba Perućica, a nakon njegovog sledi koncert Saše Matića.

Svečani defile povodom otvaranja jubilarnih LJKI biće priređen u petak, 1. septembra, sa početkom u 18 časova. Nakon otvaranja koncert će održati još jedan pevač iz Požarevca, Renato Henc, a zatim će se održati koncert Željka Samardžića.

U subotu, 2. septembra najpre će nastupiti folklorni ansambli, zatim „Crne mambe”, a onda sledi poslednji koncert pratećeg programa LJKI – koncert Marije Šerifović.

Gradonačelnik je prilikom najave LJKI potvrdio da će se defile i prateći program održati u centru grada čija će rekonstrukcija biti završena do početka ovogodišnje manifestacije.

Sportski program na hipodromu:

U subotu, 2. septembra, od 13.30 počinje prvi takmičarski dan, a od 17. 30 polufinale Ljubičevskog višeboja.

U nedelju, 3. septembra, od 13.30 počinje drugi takmičarski dan, a od 17.30 finale Ljubičevskog višeboja.