Društvo

Vučić: Prioritet uraditi put prema Kostolcu koji je u lošem stanju

FOTO: Printscreen/RTS

FOTO: Printscreen/RTS

U toku su završni radovi na kompletnoj rekonstrukciji mosta preko reke Mlave u Petrovcu, koji je deo regionalnog puta.

Most koji je izgrađen pre više od 50 godina, zbog veoma lošeg stanja, u junu prošle godine je proglašen nebezbednim i zatvoren je za saobraćaj i pešake. Za saobraćaj most je bio neprohodan godinu dana, usled nedostatka sredstava za rušenje i gradnju mosta.

Nakon što su obezbeđena sredstva u maju su započeti su radovi na izgradnji novog mosta u dužini od 190 metara.

Prilikom obilaska mosta, predsednik Aleksandar Vučić je naveo da je nakon mosta neophodno uraditi klizište u selu Leskovac u ovoj opštini.

Naglasio je da je u Braničevskom okrugu prioritetno uraditi most u Kučevu, ali i put prema Kostolcu koji je u veoma lošem stanju, a koji se dodatno uništava prolaskom kamiona koji rade na izgradnji brze saobraćajnice.

„Ukoliko pogledate šta je urađeno u prethodnim godinama, ka Salakovcu, Požarevcu, Žagubici, preko Ždrela i Gornjaka to nije malo. U narednom periodu nam slede radovi od početka auto-puta do Požarevca, oni će se nastavljati Dunavskom magistralom, ka Velikom Gradištu i Golupcu. Nakon toga ćemo videti kako da spojimo i Petrovac ne samo sa Požarevcom, već i sa drugim opštinama u Braničevskom okrugu. Ono što je najveća želja za Petrovac je da dobar deo ljudi vratimo iz inostranstva u našu zemlju“, rekao je Vučić.

Dodao je da je ovaj most ključan za ceo Petrovac i okolinu, za sve ljude, kao i da je ovo je pitanje odnosa prema ljudima, građanima, ovo je njima život.

Vrednosti radova na rekonstrukciji mosta je 155,5 miliona dinara, izvodi ih Preduzeće za puteve Požarevac u čijoj je nadležnosti zgradnja mosta i koje je i investitor radova.