Društvo

Novi hotelski kompleks u Golupcu?

Foto: Pixabay/Ilustracija

Foto: Pixabay/Ilustracija

<div align="justify">Uprava Opštine Golubac objavila je elaborat o ekonomskoj opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini bez naknade putem neposredne pogodbe sa preduzećem HTP Plaža d.o.o. iz Beograda radi izgradnje hotelskog kompleksa.</div>

Kako je navedeno u objavljenoj dokumentaciji, investitor planira da u opštini Golubac uloži 3.600.000 EUR za izgradnju hotelskog kompleksa sa pratećim sadržajima, za šta je potrebno obezbediti građevinsko zemljište površine 17.458m2.

Nakon analize privredne situacije u opštini Golubac, gde se konstatuje da ovo naselje pripada grupi nerazvijenih opština sa velikim prirodnim potencijalima, ali nepovoljnom obrazovnom strukturom stanovništa, nedostatkom neformalnih oblika obrazovanja za obučavanje nezaposlenih i trendom odliva stanovništva, došlo se do zaključka da bi ova najavljena investicija doprinela značajnijoj promeni sumorne slike ekonomskog stanja.

S tim u vezi, u elaboratu je zaključeno da u skladu sa članom 7. Uredbe o uslovima, načinu i postupku pod kojima se građevinsko zemljište u javnoj svojini može otuđiti ili dati u zakup po ceni manjoj od tržišne, koji propisuje da se za realizaciju investicionih projekata građevinsko zemljište može otuđiti bez naknade, postoji ekonomska opravdanost ovakve transakcije.

Više informacija možete pročitati OVDE.