Muzika

Exitova diskografska kuća EXIT Soundscape predstavila svoje prvo izdanje – Space Motion & JES – „Universe“

Foto: EXIT promo

Foto: EXIT promo

EXIT Soundscape, diskografska kuća u okviru sveobuhvatnog centra za razvoj talenata EXIT Echosystem, upravo je lansirala svoje debitantsko izdanje! U pitanju je singl „Universe“ koji potpisuju jedan od najuspešnijih producenata u svetu elektronske muzike Space Motion i američka pevačica JES, poznata po saradnjama sa nekim od najvećih svetskih zvezda. Ova traka je i pre samog izlaska privukla veliku pažnju budući da su je zavrteli Like Mike na Tomorrowland-u, ali i Armin van Buuren u svom čuvenom podcastu „ASOT“.

Zbog povezanosti koju sjajni novosadski producent i DJ ima sa Exitom, naziv trake poneo je ime teme nedavno završenog festivala, dok je spot sniman baš na Dance Areni.

Space Motion & JES Universe

„Ponosni smo na uspeh koji je Space Motion postigao kroz godine na svetskoj muzičkoj sceni, uspešno se takmičeći sa najvećim svetskim producentima. Kao festival koji je u samom svetskom vrhu više od dve decenije, znamo koliko je to zahtevno i koliko je ulaganja i požrtvovanja potrebno. Zato nam je veliko zadovoljstvo što smo odlučili da udružimo snage i iskristališemo put kojim će mnogi drugi talenti sa ovih prostora imati priliku da dođu do uspeha na globalnom nivou“ izjavio je osnivač i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević.

O uspehu Space Motion-a najbolje govori činjenica da je osvojio prvo mesto Top 100 Beatportove liste! Pored toga, prošle godine zauzeo je visoko drugo mesto na Beatportovoj listi najboljih artista i to u jednom od najpopularnijih muzičkih žanrova – melodic techno-u! Ispred njega našao se jedino dvojac Artbat, dok je iza sebe ostavio brojne velikane kao što je Solomunova izdavačka kuća Diynamic. Space Motion našao se i na visokom trećem mestu iste liste kada je u pitanju afro house pravac.

„Veoma sam uzbuđen što je moje novo izdanje ujedno i debi izdanje za Exitovu izdavačku kuću EXIT Soundscape. Posebno zadovoljstvo mi predstavlja činjenica da i festival i ja dolazimo iz Novog Sada, tako da je ovakav tip saradnje bio nekako i očekivan. Takođe, reakcija publike i kolega iz muzičke industrije govore mi da će izdanje biti zaista uspešno i dugovečno“ izjavio je ovom prilikom Space Motion. 

Trance diva i hitmejkerka JES koja se nalazi na ovoj traci sa Space Motion-om, u svojoj karijeri radila je sa brojnim poznatim imenima svetske elektronske scene kao što su Tiesto, Paul van Dyk, Gabriel & Dresden i brojni drugi, a čak tri puta bila je nominovana za Grammy, dva puta u kategoriji „Best Dance/Electronic Album“ i jednom za „Best Remixed Recording“ za pesmu „Hold On.“

Kolaboracija između Space Motiona i Exita predstavlja još jednu u nizu uspešnih saradnji domaćih brendova, dok je EXIT Soundscape izdavačka kuća podigla sve na još viši nivo sklopivši partnerstvo sa globalnim digitalnim distrubuterom Paradise Worldwide, koji kroz muzičku distribuciju, digitalnu strategiju i izdavaštvo sarađuje sa brojnim izvođačima i izdavačkim kućama širom sveta. Singl Universe dostupan je na platformama Apple Music, Spotify, Deezer, Beatport, Traxsource i Juno Download.

EXIT Echosystem osnovan je sa ciljem da perspektivnim i talentovanim muzičarima sa naših prostora i šire pruži sveobuhvatnu podršku i šansu da razviju uspešne svetske karijere, kroz muzički lejbl, artist menadžment, buking, mentorstvo, ali i saradnju sa vodećim svetskim muzičkim zvezdama i agencijama, a u okviru iste platforme, pokrenuta je i izdavačka kuća EXIT Soundscape.