Sport

Grlo u vlasništvu štale Nikole Jokića osvojilo glavnu kasačku trku 60. LJKI (FOTO)

FOTO: J. Milenković

FOTO: J. Milenković

Održane su konjičke trke drugog takmičarskog dana jubilarnih Ljubičevskih konjičkih igara. Glavnu kasačku trku osvojilo je grlo u vlasništvu štale Nikole Jokića.

Glavna kasačka  trka drugog takmičarskog dana bila je trka „Knez Mihailo“. U brzoj kasačkoj trci pobedilo je grlo Brenno Laumar sa Borisom Novićem u sulkama. Ovo grlo je vlasništvo štale Dream Catcher NBA zvezde Nikole Jokića, koji je prisustvovao dodeli pehara. Pehar je uručio promoter jubilarnih 60. Ljubičevskih konjičkh igara, glumac Petar Strugar. Vreme pobednika je 1,14,1. Drugo mesto osvojilo je grlo Amy del Duomo sa Vladimirom Pribićem u sulkama, a treće Bondo Jet sa Branislavom Mukićem. Dužina staze bila je 2200m. Nagradni fond je 800 000 dinara.

FOZO: J. Milenković

Glavna galopska trka bila je trka „Kup Ljubičeva“. Osvojilo ju je grlo Senior Markaz sa džokejom Đorđem Perovićem. Vreme pobedika je 2,27,7, što je drugo najbolje vreme ove trke. Dužina staze je 2400m. Nagradni fond iznosi 1 000 000 dinara. Drugo mesto osvojilo je grlo Silvestris sa džokejom Aleksandrom Šašićem. Treće mesto osvojilo je grlo Huntress sa džokejom Milošem Milojevićem.

Dužina staze je 2400m. Nagradni fond iznosi 1 000 000 dinara.
FOTO: J. Milenković

Takmičarski dan počeo je preponskom utakmicom „Knez Miloš“. Pobednik je Stefan Đoković iz Konjičkog kluba „Aleksa Dundić“ iz Beograda, sa grlom Chaperon RV Z.

Prva trka drugog takmičarskog dana Ljubičevskih konjičkih igara bila je galopska trka „Vojvoda Blagoje Urošević“. Trijumfovalo je grlo El Darooj, na čijem sedlu je bio Ištvan Kozma. Manir pobede je „sigurno“, a pobedničko vreme 1,36,8. Drugo mesto osvojilo je grlo Disco Beats, sa džokejom Đorđem Petrovićem, a treće grlo Ergele „Ljubičevo“ Hen Harrier, sa džokejom Mustafom Manavom. Nagradni fond iznosio je 250 000 dinara. Dužina staze bila je 1600m.

FOTO: J. Milenković

Usledila je kasačka trka „Stig“. Prvo je na cilj stiglo grlo Parma Ferm sa Borisom Novićem u sulkama. Vreme pobednika je 1,15,0. Na drugoj poziciji bilo je grlo Cassius Como sa Josipom Vujkovićem-Lamićem u sulkama, a na trećoj grlo Brier sa Novicom Đorđevićem u sulkama. Dužina staze je 2200m. Nagradni fond je 300 000 dinara.

FOTO: J. Milenković

Drugi galopski okršaj nosi naziv „Kostolac“. Pobedu je odnelo grlo Drogba sa džokejom Đorđem Perovićem. Vreme pobednika je 1,26,0, a manir pobede „sigurno“. Drugo mesto pripalo je grlu Elenor King, u čijem sedlu je bio Tihomir Vujković, a treće grlu Villa Mejer, u čijem je sedlu bio Ištvan Kozma. Dužina staze je 1400m. Nagradni fond iznosi 600 000 dinara.

FOTO: J. Milenković

Sledeća galopska trka bila je trka „Braničevo“. Trijumfovalo je grlo Caravaggio sa džokejom Aleksandrom Šašićem. Drugo mesto osvojilo je grlo Quick Angel sa džokejom Milanom Konkoljem, a trece grlo Naglaa sa džokejom Milošem Milojevićem. Dužina staze iznosi 1800m. Nagradni fond je 500 000 dinara.

FOTO: J. Milenković

Na jubilarnim LJKI publika je mogla da vidi i padobrance.

Projekat „Supermarket kulture”, koji podržava Gradsko veće Grada Požarevca, a čiji je deo i ovaj tekst, ima za cilj da afirmiše kulturne vrednosti i stvaralaštvo, da predstavlja stvaraoce i umetnike, ali i da obrađuje ključne teme od značaja za položaj kulture i umetnosti u društvu i našoj lokalnoj zajednici, da pruži podršku i istakne važnost kulturne politike za budućnost našeg društva. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.