Društvo

Novo i Staro groblje obraslo travom: Građani pitaju zašto se ne održava

FOTO: I.J.

FOTO: I.J.

Staro i Novo groblje u Požarevcu obraslo je travom, a nekoliko građana obratilo se redakciji Boom93 uz napomenu da prilaz grobovima izgleda kao zapušten prostor.

Novo groblje u ulici Bože Dimitrijevića obraslo je travom a prema rečima građana koji su nam se obratili, gotovo je nemoguće prići grobovima.

„Pojedinim grobovima uopšte ne može da se priđe zbog visoke trave, do nekih može da se stigne ukoliko pratite stazu koju su drugi napravili u travi. Takođe, grobovima koji su u gornjem delu groblja možete prići samo s jedne strane„, navodi jedna od sugrađanki.

Prema rečima druge, stanje je katastrofalno.

FOTO: I.J.

Za održavanje zelenih površina zaduženo je JKP „Komunalne službe”. Radi se prema programu održavanja javnih zelenih površina, koji se svake godine izrađuje u saradnji sa gradskom upravom, koja je zadužena i za nadzor.

Kontaktirali smo direktora ovog komunalnog preduzeća kako bi proverili šta je razlog ovakvog stanja na groblju.

U odgovoru za naš medij, direktor Marko Marjanović navodi da se radnici preduzeća upravo nalaze kako na Starom, tako i na Novom groblju gde kose travu.

FOTO: I.J.

Dajemo maksimalne napore da radimo po planu i programu, svesni smo da je situacija otežana zbog česte smene kise i sunca, a to dovodi do bujne vegetacija. Košenje je u toku i biće završeno do kraja nedelje“, rekao je Marjanović.

Direktor dodaje da se sva groblja na teritoriji grada kose, ali da nema dovoljno ljudi koji bi istovremeno kosili na obe lokacije.

„Svako groblje se kosi po nekoliko dana, ali sve zavisi od vremenskih uslova, jer ukoliko krene kiša samo malo da pada, oni prekidaju“.