Društvo

Nakon primedbi građana, pokošeno Novo groblje

FOTO: I.J.

FOTO: I.J.

Nakon primedbi građana da je Novo groblje u Požarevcu zaraslo u korov, radnici JKP „Komunalne službe“ su pokosili ovaj prostor.

Novo groblje u ulici Bože Dimitrijevića obraslo je travom a prema rečima građana koji su nam se obratili, gotovo je nemoguće prići grobovima.

FOTO: I.J.

„Pojedinim grobovima uopšte ne može da se priđe zbog visoke trave, do nekih može da se stigne ukoliko pratite stazu koju su drugi napravili u travi. Takođe, grobovima koji su u gornjem delu groblja možete prići samo s jedne strane“, navela je juče jedna od sugrađanki.

Kako je direktor JKP „Komunalne službe“ Marko Marjanović juče rekao za naš medij, radnici preduzeća su juče bili kako na Starom, tako i na Novom groblju gde kose travu.

Dajemo maksimalne napore da radimo po planu i programu, svesni smo da je situacija otežana zbog česte smene kise i sunca, a to dovodi do bujne vegetacija. Košenje je u toku i biće završeno do kraja nedelje“, rekao je Marjanović.

Novo groblje je juče pokošeno, a na snimku koji je redakciji prosleđen iz JKP „Komunalne službe“ se može videti da se sada može prići parcelama na ovom prostoru.