Društvo

Dodeljen ugovor za radove na izgradnji grobnica u Požarevcu i Kostolcu

Novo groblje u Požarevcu. FOTO: M. Veljković / Boom93

Novo groblje u Požarevcu. FOTO: M. Veljković / Boom93

Javno komunalno preduzeće „Komunalne službe“ dodelilo je ugovor za radove i nabavku radova na izgradnji grobnica i opsega. Pristigle su dve ponude.

Ponuda grupe ponuđača „San put“ Šapine, „Libra“ Salakovac bila je neprihvatljiva, jer je vrednost od 42.101.554,50 miliona dinara prelazila procenjenu vrednost predmeta javne nabavke za skoro trostruko više.

Dodeljen je ugovor grupi izvođača „Poinggrad“ Požarevac koje je osnovano 4. jula ove godine i i „Itech Corp“  Beograd. Ponuda je iznosila 14.030.237,10 dinara bez PDV-a, ali je ugovor zaključen na procenjenu vrednost javne nabavke, koja iznosi 15 miliona dinara bez PDV-a. Firma „Poinggrad“ izvodiće radove i nabavku materijala, dok će „Itech Corp“ raditi primenu ISO standarda. Garantni rok za izvršene radove, materijal i opremu je dve godine, rok važenja ponuda 90 dana, dok je rok za pristup otklanjanju nedostataka 5 radnih dana.

Građevinski radovi na izgradnji grobnica i opsega izvode se istovremeno na svim grobljima kojima upravlja JKP „Komunalne službe“, odnosno dva groblja u Požarevcu i jedno u Kostolcu. Radovi će se vršiti sukcesivno tokom godine, godinu dana od dana zaključivanja ugovora.

Prva javna nabavka raspisana krajem marta je obustavljena jer nije podneta nijedna ponuda, a pre isteka roka za podnošenje ponuda firma Jović gradnja podnela je zahtev za zaštitu prava.