Društvo

U toku sređivanje bazena u selu Dobra: Uskoro i novi mobilijar (FOTO+VIDEO)

FOTO: N.Stojićević

FOTO: N.Stojićević

U selu Dobra koje je na konkursu opštine Golubac i Organizacije Helvetas dobilo sredstva za uređenje bazena, trenutno se radi na čišćenju istog.

Nakon čišćenje, sledi dezinfekcija i farbanje unutrašnjosti bazena, kako bi bio potpuno spreman za narednu sezonu.

Od dobijenih sredstava, biće nabavljen i mobilijar oko bazena.

FOTO: N.Stojićević

„Zahvaljujemo se opštini Golubac i organizaciji Helvetas, zato što su podržali našu ideju za uređenje prostora oko bazena. Što se tiče radova, projektom je određeno čišćenje bazena, što upravo radimo, zatim dezinfekcija i uređenje prostora oko bazena, što podrazumeva nove klupe, kante za smeće i suncobrane. Najveći deo posla odnosiće se na farbanje bazena“, rekla je meštanka sela Dobra i jedna od članica neformalne grupe građana, Anica Milenković.

Inicijativu za konkurisanje i dobijanje sredstava potpisalo je pet stanovnika ovog sela, ali se akciji pridružilo još njih deset, koji će u narednom periodu pomagati oko radova.

Ovo selo u opštini Golubac poznato je po čestim akcijama koje se organizuju, a u kojima učestvuje najveći deo meštana, a kako Milenković dodaje, meštani se često organizuju kako bi uredili mesto u kom žive.

„Raduje me to što nam opština pomaže i zalaže se za svaki naš projekat, jer mi kao meštani znamo šta je to što najviše treba našem selu“, zaključila je ona.

Podsetimo, Opština Golubac u okviru projekta „Zajedno možemo mnogo“ podržaće tri projekta neformalnih grupa građana koji su odobreni nakon konkursa koji je opština raspisala.

FOTO: N.Stojićević

Predlozi neformalnih grupa građana su se mogli odnositi isključivo na manje zahvate u komunalnoj infrastrukturi kao što je uređenje parkova, dečjih igrališta, drvoreda, šetališta, neuređenih zelenih površina, uređenje prilaza za lica sa invaliditetom, uklanjanje manjih divljih deponija i slično.

Neformalne grupe građana predložile su 3 projekta, od kojih su sva tri predloga prihvaćena od strane Radne grupe zadužene za ocenjivanje projekata.

U naselju Dobra sredstvima koja su odobrena u iznosu od 250.000 dinara biće uređen prostor oko otvorenog bazena u selu, odnosno biće nabavljen mobilijar oko bazena i materijal za sanaciju postojećeg stanja unutrašnjosti bazena. Građani koji su se javili svojim radom učestvovaće sa 15 odsto u odnosu na ukupnu vrednost projekta.

„Bazen pripada mesnoj zajednici i tokom sezone pristupačan svima. Mogu da ga koriste svi građani koji žele da dođu. Cilj projekta koji nam je odobren je poboljšanje stanja našeg bazena“, naveo je ranije predsednik Saveta mesne zajednice Dobra, Dragan Kovačević.

FOTO: N.Stojićević