Muzika

Romy objavila svoj prvi album “Mid Air”

Foto: Vic Lentaigne

Foto: Vic Lentaigne

Romy, britanska pevačica, tekstopisac i DJ koja je prethodno izdala tri hvaljena albuma sa svojim bendom The xx, 8. septembra objavila je svoj dugo očekivani debitantski solo album.

„Mid Air“ je album o slavlju, utočištu i spasu na plesnom podijumu. To je album koji se bavi ljubavlju, tugom, vezama, identitetom i seksualnošću, i ljubavno je pismo queer klubovima u kojima je Romy pronašla zajednicu i povezanost. To je na neki način i coming-out album, iako je ona u privatnom životu po pitanju seksualnosti već davno „izašla iz ormana“, ali to je i album koji se probija – kroz tugu i bol u srcu, prema euforiji.

Na albumu „Mid Air“ Romy je radila s producentima Fred again.. i Stuart-om Price-om, kao i kolegom iz benda Jamie-jem xx na singlu ‘Enjoy Your Life’. Zajedno s pesmama ‘Strong’, ‘Loveher’ i ‘The Sea’, intencija novog albuma je ujediniti plesne podijume, koristeći Romy-nu ljubav prema klupskim klasicima i klasičnom pisanju pesama i pronalaženju „slatke tačke“ – poput većine njezine omiljene gmuzike – između euforije, bega od stvarnosti, tuge i melanholije.

Objavljen na CD-u, digitalnom i vinilnom formatu u više boja, „Mid Air“ je dostupan od 8. septembra.  U međuvremenu, sledeći uspeh i sa oduševljenjem primljene nastupe: od Coachelle, Glastonburyja i All Points East do Love Saves The Day i legendarnog DC10 na Ibici , Romy je proslavila izlazak albuma live nastupima u prodavnicama ploča tokom cele nedelje, uključujući dva nastupa u londonskom Rough Trade Eastu 10. septembra, Resident Brighton (12.09.) i Banquer Records (14.09.).

Biografija i izjave Romy, i više o albumu „Mid Air”

Mid Air

 1. Loveher
 2. Weightless
 3. The Sea
 4. One Last Try
 5. DMC
 6. Strong ft. Fred Again..
 7. Twice
 8. Did I
 9. Mid Air ft. Beverly Glenn-Copeland
 10. Enjoy Your Life
 11. She’s on My Mind