Društvo

Za popis poljoprivrede 19 kandidata sa teritorije Požarevca

ilustracija/pixabay

ilustracija/pixabay

<span class="text">Sa teritorije grada Požarevca u Popisu poljoprivrede koji počinje 1. oktobra učestvovaće 19 kandidata.</span>

.Konačna lista kandidat koji su odabrani formirana je nakon preliminarne liste na koju su popisivači imali pravo prigovora, a usled čega su nastale određene razlike u odnosu na preliminarnu listu.

Izabrani kandidati dužni su da prisustvuju celokupnoj obuci. Obuka je petodnevna i počinje danas 18. septembra, a trajaće do 29. septembra, u određenim terminima.

Štampani materijal za obuku (Uputstvo za popisivače, obrasce i primere za vežbanje i dr.), kandidati će dobiti od Popisne komisije na punktu za obuku. Uputstvo za popisivače u elektronskoj formi dostupno je na sajtu Republičkog zavoda za statistiku. link.

Visina nadoknade za popisivače za ispravno popunjene kompletne upitnike iznosi: 600 dinara po tačno popunjenom upitniku sa osnovnim obeležjima – opšti podaci o gazdinstvu, zemljište, stoka, radna snaga (u proseku 250 gazdinstava po popisivaču) i po 100 dinara za svaki popunjen modul (set dodatnih pitanja).

Podsetimo, popis poljoprivrede u Srbiji biće sproveden od 1. oktobra do 15. decembra. Republički zavod za statistiku objavio je Konačnu listu kandidata za popisivače koji se pozivaju na obuku, sa adresom, datumom i vremenom početka obuke.

Konačnu listu možete pogledati – ovde.