Politika

SSP: Deponija smeća umesto industrijske zone

FOTO: Gradski odbor SSP

FOTO: Gradski odbor SSP

Iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde navode da je ovaj odnor više puta do sada skretao pažnju na novu industrijsku zonu koja ne ispunjava osnovnu funkciju.

„Prostor na kome se nalazi nova industrijska zona, postao je nezvanična gradska deponija smeća.

Kako je došlo do toga da se u ovom delu grada, umesto da se grade proizvodni pogoni raznih fabrika i zapošljavaju ljudi, odlažu velike količine smeća, različitog tipa? Ovde se istovaruje svašta, od šuta sa gradilišta, preko pokvarenih kućnih aparata, do polomljenih delova automobila, a podsećamo da se na svega stotinak metara odatle nalazi stambena zgrada, a u neposrednoj blizini su smešteni i Dom za stare i Hipodrom“, navodi se u saopštenju.

FOTO: Gradski odbor SSP

Iz ovog Gradskog odbora su još jednom pitali direktora JKP Komunalne službe Požarevac Marka Marjanovića šta se desilo sa obećanjima da će rešiti pitanje divljih deponija kojih je međutimu gradu sve više.

„Šta je sa obećanjem da će preduzeće kojim upravlja, koliko ove godine proširiti uslugu iznošenja smeća i na seoska naselja? Dokle se stiglo sa rešavanjem problema regionalne deponije?

FOTO: Gradski odbor SSP

Slažemo se da treba adekvatno kazniti one koji neovlašćeno odlažu smeće na prostoru koji nije za to nije predviđen, ali pre toga morate narodu reći gde sa tim smećem jer prvo Vi godinama odlažete otpad na deponiji kojoj je davno istekao rok. U vreme kada je zaštita životne sredine postala jedan od prioriteta u svim razvijenim
zemljama, mi u Požarevcu živimo u sve zagađenijem okruženju. Sa druge strane, industrijska zona nikako ne sme da bude „najveći gradski kontejner“, već čist deo grada u kome se stvara profit i u kome deo stanovnika zarađuje svoje plate“, piše u saopštenju.

FOTO: Gradski odbor SSP
FOTO: Gradski odbor SSP
FOTO: Gradski odbor SSP