Društvo

Pavlović: Grad dozvolio nasipanje građevinskog šuta, ali van industrijske zone

FOTO: Boom93

FOTO: Boom93

Tokom jučerašnje sednice, povela se rasprava o divljoj deponiji koja se nalazi u industrijskoj zoni.

Tokom rasprave o drugo tački dnevnog reda – predlozi odluka o otuđenju zemljišta iz javne svojine grada Požarevca, u postupku neposredne pogodbe i javnog nadmetanja po tržišnim uslovima,došlo je i do rasprave među odbornicima o divljoj deponiji koja se nalazi na ovom prostoru.

Međutim, i pored rasprave koja se povela odbornici su većinom glasova usvojili ovu odluku.

Dragana Spasojević, odbornica RIIS Istok,tokom obraćanja za govornicom upitala je ko je odgovoran za sadašnji izgled u industrijskoj zoni, podsećajući prisutne da je Grad Požarevac pre prodaje prvih parcela na ovom prostoru, uložio značajna sredstva.

„Umesto novih radnih mesta i fabrika, tu je nikla divlja deponija građevinskog otpada, koja predstavlja leglo zaraze“, navela je Spasojević.

FOTO: Screenshot/Youtube

Odgovarajući na pitanje, gradonačelnik Saša Pavlović je rekao da je izdao nalog da komunalna milicija uvede stražu na ovoj lokaciji, ali i da je grad dozvoli da se odlaže građevinski šut, ali van industrijske zone.

„Da li smo nešto loše uradili sa nasipanjem građevinskog šuta? Nismo, zato što je ova industrijska zona tako nastala. Stariji znaju da je tu nekada bila deponija, od nje je napravljena nova indrustrijska zona. Sa zapadne strane nove industrijske zone bila je rupa, zemljište koje nikada ne bi moglo biti upotrebljeno, a cilj grada je da nasipanjem šuta tu napravi nove parcele koje će biti iskorišćene. Nad tim parcelama grad ima svojinu i ništa se ne radi slučajno“, rekao je Pavlović i dodao da će u narednom periodu imati niz aktivnosti od kažnjavanja do prismotri kako se to više ne bi dešavalo.

Pavlović je naglasio da će biti pojačanih kontrola, jer je činjenica da grad ima problem sa nesavesnim građanima, zbog kojih nastaju divlje deponije koje su u prethodnom periodu na ovom mestu nekoliko puta uklanjane.

Podsetimo, informacije o divljim deponijama koje se stvaraju u industrijskoj zoni nisu novijeg datuma, a Boom93 je već nekoliko puta objavljivao slike smeća i šuta koji su građani odlagali upravo na ovom mestu.