Hronika

Nova.rs: Ukinut pritvor Zoranu Marjanoviću i prvostepena presuda

FOTO: Screenshot/Nova.rs

FOTO: Screenshot/Nova.rs

Zoranu Marjanoviću, koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge Jelene Marjanović, ukinut je pritvor i prvostepena presuda, potvrđeno je za Nova.rs.

Podsetimo, Marjanović je u julu 2022. godine proglašen krivim i osuđen na 40 godina zatvora za ubistvo pevačice Jelene Marjanović.

Tužilaštvo je dokazalo da je okrivljeni u vreme izvršenja krivičnog dela postupao u stanju uračunljivosti i da je krivično delo izvršio sa direktnim umišljajem, jer je bio svestan šta čini kada je ošećenoj zadao osam rana po glavi, sa osam udaraca metalnim predmetom, koje su u vreme nanošenja, u svom ukupnom sadejstvu, predstavljale bezuslovno smrtonosnu povredu, što je on i hteo“, stoji u saopštenju koje je ranije objavilo tužilaštvo.

Predsednik Apelacionog suda u Beogradu odbio je u junu ove godine zahtev odbrane osuđenog za izuzeće jednog od članova sudskog veća Apelacionog suda koje odlučuje o žalbama na prvostepenu presudu. Marjanovićev branilac Stefan Jokić je tražio izuzeće sudije Rastka Popovića, zbog, kako je naveo, sumnje u njegovu pristrasnost, a jer je on suprug ministarke pravde Maje Popović