Društvo

Tabačka čaršija otvorena za saobraćaj (FOTO+VIDEO)

FOTO: Boom93/N.Stojićević

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Centralna gradska ulica i Trg oslobođenje otvoreni su za saobraćaj od sinoć u 21 čas.

Nakon Uličnih trka koje su juče u popodnevnim satima održane u centru grada, Tabačka čaršija je otvorena za saobraćaj.

Prema najavama ulica je trebalo da bude otvorena krajem prošle nedelje, ali kako je Boom 93 pisao „Danas i sutra ujutru će izmeniti horizontalno obeležavanje, te će već sutra popodne ulica Tabačka čaršija biti puštena u promet”, rekao je za Boom 93 član Gradskog veća zadužen za saobraćaj i komunalnu infrastrukturu, Vladimir Petrović.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Podsetimo, rekonstrukcija Tabačke čaršije počela je u junu radovima koje su najpre izvodili JKP „Vodovod i kanalizacija“, Elektrodistribucija Srbije i JP „Toplifikacija“. Rekonstrukcija centra grada počela je u junu, a prema najavama trebalo je da bude završena do septembra, međutim, radovi su ušli i u oktobar.

Nakon toga, prošireni su i popločani trotoari, a poslednjih dana septembra postavljene su klupe sa kantama za otpatke i asfaltiran je završni deo ulice, kao i ostrvo na ovom mestu.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Kao jedna od bitnijih promena koja je uvedena nakon završetka rekonstrukcije je zabrana parkiranja u Tabačkoj čaršiji. Parkiranje u prvoj zoni u Tabačkoj čaršiji ukinuto je rešenjem Gradskog veća Grada Požarevca.