Kultura

Dva filma u Bioskopu Centra za kulturu ovog vikenda

Boom93/N.Stojićević

Boom93/N.Stojićević

Bioskop Centra za kulturu Požarevac radiće u nedelju, 15. oktobra, a na repertoaru su dva filma.

U dva termina biće prikazana nova domaća ratna drama „Heroji Halijarda”, u režiji Radoša Bajića. Film prati pozadinu istorijskog događaja iz 1944. godine – „Operacije Halijard”, najveće pojedinačne akcije spasavanja američkih i savezničkih pilota u istoriji svetskog vazduhoplovstva. Film govori o tri brata Jovića, njihovoj porodici i suprotstavljenim ideologijama.

Film će biti prikazan u 18, a zatim u 20.30 časova.

Drugi film koji je na repertoaru 15. oktobra je „Vajana”, novi animirani film Volt Diznija. Ovo je avantura o živahnoj tinejdžerki koja će otploviti na hrabru misiju da spasi svoj narod. Za vreme tog putovanja ona će upoznati nekada moćnog poluboga Mauija, koji će je voditi u njenoj misiji da postane „nalazač puta”. Oni će zajedno putovati po otvorenom okeanu, gde će se susresti s ogromnim vatrenim stvorenjima i neverovatnim preprekama. Usput će Vajana ispuniti nedovršeni zadatak svojih predaka i otkriti ono što je uvek tražila: svoj identitet.

Projekcija filma počeće u 16 časova.

Karte za film iznose 250 dinara i mogu se kupiti na Biletarnici Centra za kulturu, koja će u 15. oktobra raditi od 15 do 20.30 časova.